2010. december 8., szerda

Történetem...

kérdeztétek abban a tekintetben, hogy én hogy fogyok, milyen a hangulatom.
   Életemben szinte állandóan súly problémákkal küzdöttem. Állandóan híztam, fogytam és már az a hiú ábrándom sincs, hogy ez valaha is változni fog. Ilyen a családunk sorsa, bátyám is folyamatos harcban áll a kilókkal. A hugicám örökölte talán a legjobb géneket ilyen szempontból, de Ő is állandó kontroll alatt kell tartsa étkezéseit.
Ha egy nem várt, rettegett katasztrófa sújtaná a világunkat, lehet, mi lennénk, a mi családunk, akik azt túléljük, mivel a mi szervezetünk minden bevitt kalóriát úgy hasznosít, hogy még szinte attól is hízunk, amire csak rágondolunk.
   Egyszer már fogytam 1 év alatt 40 kg-ot, azt sikerült is tartanom kb. 2 évig, de aztán "szépen", lassan, sunyiban visszakúszott rám mind a 40 kg. Állítom, nem az a nehéz, hogy lefogyjunk, hanem hogy megtartsuk azt a súlyt.
     Annak idején a 40 kg-os fogyásnál az étkezésem úgy nézett kis, hogy az akkor 2 éves lányom kaja adagjának a felét szedtem ki magamnak, kis tányérokat kezdtem használni, szinte állandóan rágóztam, ha nagyon éhes voltam, akkor ittam egy pohár light colát. Mozgásról a lányom gondoskodott, akkoriban már kiválóan motorozott a kis műanyag motorján (az ő nyelvén patapatán). A mi lakótelepünk nevében is benne van, hogy hegyre, azaz dombra épült, így, ha az én Dorinám elindult a sétány tetejéről rohanhattam utána, hogy gyorsabb legyek nála, nehogy kifusson az útra a motorjával. Bár jól nevelt gyerek volt (még akkoriban), szót fogadott, de egy anya mindig a legrosszabbat látja lelki szemei előtt, ami csak történhet...
     Most más módszerrel fogyok. Egy ételfutár cég menüjét eszem. Nem a fullos, celeb menüjét, hanem a szénhidrátszegény férfi menüjét eszem. (Azért a férfit, mert a női abban tér el, hogy a reggelihez nem ad semmilyen pékárut, viszont ad egy túró rudit minden nap. Nekem a túró rudi nem annyira kell, mint a zsemle... el sem tudom képzelni, hogy például egy omletthez ne egyek legalább egy pici zsemlét. Mert hogy itt pici zsemléről van szó, kérem szépen, bőven elfér a tenyeremben, számszerűsítve 4 dkg-os spéci zsemlel!)
Szóval ez a menü 3 étkezést takar. Reggeli, ebéd, vacsora. Reggelire ma például spéci sonkás tekercs volt egy zsemlével, tegnap kőrözöttes zsemle volt, de szokott lenni mindenféle omlett (gombás vagy brokkolis, vagy hagymás) Az én személyes ízfokozó trükköm, hogy a zsemlét félbevágom és kenyérpirítóval felmelegítem, megpirítom.
Az ebéd és a vacsora mindig valamilyen szárnyas hús valamilyen módon sok zöldséggel. Rakottan, csőben sütve, pirítva, főzelék formában... stb. Régebben nem rajongtam a zöldségekért, de most már nagyon a szívemhez nőttek. Rengeteg zöldséget legelek és most már kívánom is!! :) Ha nagy ritkán rizs van a kajában, akkor az barna rizs. Azt kell mondjam sokkal finomabb, mint a fehér rizs. Mindegyik szem, mint egy kis buborék, amikor ráharapok, szétpukkan a számban és sokkal ízesebb, mint a finomított tesói.
Az egyértelmű pozitívum, hogy mióta ezt a kaját eszem, nem kellett még semmilyen emésztést segítő gyógyszert szednem, pedig régen előfordult, hogy be-bekaptam egy Espumisant vagy Rennie-t.
Egyáltalán nincs rossz hangulatom a kúrától, nem mondom, hogy lebegek, de nem érzek tőle semmilyen negatív hangulatot, sőt, ha már lehet azt mondani, az azért nagy erőt ad és felpörget, hogy látom a változást,
az egyetlen negatívum, hogy nincs egy rongyom, amit felvehetnék. :)
Mivel legalább még egyszer ennyit szeretnék fogyni nincs értelme sok, drága ruhát venni, ezért állandóan járom a turikat és próbálok találni magamra nadrágokat, pólókat. A póló könnyebb ügy, nadrág már kevésbé. Vagy akkorákat találok, hogy be is takarózhatnék vele, vagy csípő gatyát, amit utálok, vagy pedig ami jó a fenekemre, az óriási a derekamra. Mit csináljak, erősen homokóra alkatom van, a derekam nagyságrendekkel kisebb, mint a csípőm. Ez mondjuk tetszik a páromnak, de a mai divat nem kedvez nekem.
Jön a karácsony, illene szép ruhában köszönteni, de miben?
Hát így állok, de ennél nagyobb bajom sose legyen! :))) Nem igaz?

5 megjegyzés:

 1. Köszi, hogy leírtad! Erősen elgondolkodtattál... Neked hiszek! (a csoda-diétákban nem) :)

  VálaszTörlés
 2. Dejó!!! És kibírod, hogy mellette ne nassolgass vagy egyél a család kajájából?? Nekem a nassolás a halálom, a bevitt kaja kb. 70%-a nasi... Nagy szerencsém van, mert csak 3-4 kiló plusz van rajtam, simán járhatnék már 30-40-nél is, én inkább a gyomrom miatt szeretnék áttérni valami hosszabb távú, egészségesebb vonalra...

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok!! További kemény mínuszokat kívánok !!! :-))

  VálaszTörlés
 4. Nagy-nagy gratula, követendő lenne nekem is !
  Talán tanulj meg ruhát varrni ;o))

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails