2010. október 18., hétfő

Ínyenceknek ajánlom...

...a kislányom egyik kedvenc kajáját, még pedig úgy kedvenc, hogy Ő csinálja nekünk (!) szeretném megosztani veletek és ráadásként még egy nagyon egyszerű ínyencséget.
Talán mondanom sem kell mindkét recept a bátyáméktól származik. Sógornőm nagy gourmand és érzéke is van a különlegességekhez. Igazság szerint a bátyám családjában talán csak a keresztlányom nem érdeklődik a konyha iránt, még a keresztfiam, Ádám(14) is már tavaly kijelentette, hogy Ő ételkritikus akar lenni...
Szakácsnak akar tanulni ehhez a céljához, remélem bírni fogja ezt a nehéz szakmát.
Szóval az egyik recept a Croque Monsieur (ejtsd: krok möszjö)

Így tálalta nekünk Dorka a vacsit (már jó néhány hete) 

Olyan gyorsan, egyszerűen és light-osan elkészíthető, hogy ezt mindenki eheti bűnbánat nélkül.
Hv.:  6 db kb. 2 cm vastag kenyér szelet, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tej vagy tejszín, só, bors, fincsi reszelt sajt (ízlés szerint)

Tojásokat feltöröd, hozzáteszed a tejet vagy tejszínt, só, bors, fokhagyma, az egészet jól felvered.
Sütőlapra sütőpapírt teszel, a sütőt 200 fokra hevíted.
A kenyér mindkét oldalát tojásos löttybe mártod, sütőlapra teszed sajttal megszórod, sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütöd.
Salátával vagy akár főzelékkel is nagyon finom! Én azért szeretem, mert a bundás kenyér az egyik kedvencem, de hiába használok el hozzá félhenger papírtörlőt, akkor is csupa olaj...így pedig egy gramm olaj sincs rajta.
Na ez sem volt egy bonyolult kaja, de a következő ajánlatom még egyszerűbb!
Figyelj!
Fokhagymás-mézes-sajtos-pirítós!
Pikáns, mi???! :))
Ez úgy néz ki, hogy:
pirítós kenyérre fokhagymás mézet kell kenni és arra egy egyszerű viszonylag lágy sajt szeletet kell tenni. Ennyi. Még csak egyszer ettem egy falatot (most fogyi menün vagyok), de azt az ízorgiát a számban nem sok mindenhez tudom hasonlítani... Huuú, csak ajánlani tudom, legyetek bátrak, próbáljátok ki!!! :)
A lányom először csak húzta a száját rá, aztán megkóstolta az Apája kajáját...na, látnotok kellett volna az arcát, elég, ha annyit mondok, ma ezt vacsizott a szokásos joghurt helyett? :))


3 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, kipróbálom majd őket :-)

    VálaszTörlés
  2. Tegnap krok möszjö volt nálunk a vacsi(sajt nélkül,mert az nem volt itthon) és nagyon ízlett mindenkinek.Köszönöm az ötletet :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails