2010. június 16., szerda

Hát kellett ez nekünk???

Kellett,bizony!!
Nehogy az agysejtjeim eltunyuljanak, újabb projectbe vágtunk. Igen. Mert egy lakás felújítás, na jó, "csak" festés nem csak fizikai munka, hanem komoly logisztikai feladat egy nőnek, ráadásul a lakást olyan állapotba rendezni, hogy közben élni is lehessen benne, a gyerek is megtalálja abban a kritikus pár napban az abszolút-nélkülözhetetlen kütyüit, a férj is le tudjon ülni este egy sörrel a kezében az aktuális meccset és rémesen idegesítő "méh-zümmögést" szemlélni. (Tényleg! Nem tudom ki hogy van vele, de biztos öregszek, mert időnként azon veszem észre magam, hogy kedvtelve nézem azon a zöld pályán tébolyultan rohangászó izzadt férfi testeket... De ez a VB. még véletlenül sem engedi meg nekem ezt a kis "kalandot", oly' annyira idegesít ez a folyamatos zümmögés, hogy pillanatra sem tudok megfeledkezni arról, hogy én egy 41. életévében lévő tisztes asszony vagyok, így inkább durcásan kivonulok a meccs elől a szobából és a hálóban a lányommal elmerülök az "Alkonyat" című remekműben szereplő Robert Pattinson szenvedő arcában. Kizárólag az óvó-babusgató anyai lelkem dolgozik ilyenkor! Igen!! Biztos!!)
Na, ott tartottam, hogy a férjnek meg kell legyen egy kis hely és közben még van 2 négy lábúm, akik testi épségéért, kiegyensúlyozott jó kedvükért szintén én felelek. Aztán várom a festőket, jönnek időben, szemrevételezik a terepet és szívfájdalom nélkül elkezdenek rombolni. Igaz, hogy erre vártam, de akkor is megdöbbentően rossz nézni, ahogy tépik le a gyerek szobában a régi tapétát. Aztán átcsapok pincérnőbe... Ásványvizet, kávét? Igen, kérnek. Aztán jön az anyagbeszerző titulus. Festéket kell vegyek. A férj szabad kezet ad... egy kitétellel, szép legyen a végeredmény! Na, most tudjuk, az ízlésen nem lehet vitatkozni. Remélem, ami nekem szép, neki is az lesz. Mondják, teher alatt nő a pálma! :) Aztán jön az élelmezési menedzser. Bevásárlás Lidikében és Fresiben. Mindenki kedvére tenni, senki se haljon éhen...
Végre esteledik. Már csak a holnapi napra kell előkészülni, még egy-két dolgot leszerelni a férjnek segédkezve, és a már full-on lévő nappaliban elhelyezni. Fürdés, Barátok közt és már mehetek is csicsikálni. Kell az erő a holnapi naphoz is...

3 megjegyzés:

  1. Épp múlt héten estünk át ezen, átérzem a problémád teljes mértékben :)

    VálaszTörlés
  2. Drága Ercsi! Sok kitartást kívánok Neked, Nektek, de hidd el, amikor az utolsó virág is a helyére kerül a lakásban, és minden csillog-villog a tisztaságtól, és olyan fini "tiszta illat" van, az kárpótolni fog minden kellemetlenségért! :O)

    Egy pici bekukkantást megengedsz majd a szépséges végeredményről? Tényleg, csak hangya-bokányit...!

    Puszi, gondolok ma Rád! :o)

    VálaszTörlés
  3. Hidd el, a végeredmény biztos nagyon szép lesz és elfeledteti a nagy felfordulást! Nekünk tavaly volt "festős" évünk, konyha-nappali-étkező , majd az összes ablak, ajtó + még kinnt a terasz faszerkezete és a kerítés is. Mit ne mondjak, a végén már nagyon untam. De szép lett!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails