2008. november 27., csütörtök

Büszke vagyok!

(Bátyám családja Édesapánkkal)
Mindig is büszke voltam bátyámra, Zolira.
2 évvel idősebb nálam, ezáltal szinte egyidősként nőttünk fel. Kisgyerekként állandóan veszekedtünk, verekedtünk, de mindig kiálltunk egymásért, aztán a kapcsolatunk hatalmas fordulatot vett, amikor Ő középsuliba, szakácsnak ment, én pedig 7.-be.
Onnantól Mi lettünk a legjobb testvérek, mindent megosztottunk egymással, betyárkodtunk egymásért. A suli után az első munkahelye a Hilton szálló hidegkonyhája lett, onnan sokszor csak éjfél után járt haza, én már nem bírtam ébren megvárni őt, napokig kazettás magnón hagytunk egymásnak üzenetet, elmeséltük mi történt velünk aznap stb. Aztán mikor én is már középsulis lettem együtt jártunk "dizsibe". Na, nem a legdivatosabb, kemény helyekre, sokkal inkább a kisebb disco-kat kedveltük, ahol kulturáltan, nyugiban lehetett lazulni. Nem voltunk zűrösek soha.
Aztán megismerkedtem az én drága párommal és az esküvőnkre a Bátyámat kértem fel tanúnak és naná, hogy én voltam a Bátyám esküvőjén az Ő tanúja. Zoli és felesége, Ágika lettek a Lányunk Keresztszülei.
Zoli egyre feljebb jutott a szakmai ranglétrán, dolgozott olasz étterem látvány konyháján, aztán kis mellékvágány után a Kakas étterembe ment dolgozni, ez 1990 körül volt. Az éttermet a Főnökkel karöltve igen jó hírű hellyé tették. Zoli számos versenyen indult jó eredményekkel, most is egy nagyon jó hírű francia séf akadémián tanul, képzi magát. Rengeteg újságban szerepelt már, sok receptet írt ide-oda, tegnap pedig a Klub rádióban szerepelt. Bakáts Tibor (aki egyébként már írt egy cikket is róla) hívta fel, kért recept ötletet az épp a hűtőben található alapanyagok felhasználására. (Ha akarjátok, meghallgathatjátok itt, a negyedik rész 4-5. percétől beszélgetnek)
A sógornőm pedig épp most hívott, hogy a pozitív visszajelzések miatt kérik a rádiótól, ezentúl szerdánként kb. fél 12 körül szintén adjon tippeket a főzésre. Nahát!! :) Szóval büszke vagyok rá, na!!!

10 megjegyzés:

  1. Lehetsz is büszke :D
    nagyon tetszik, hogy régen magnón hagytatok egymásnak üzenetet, jól kitaláltátok :)

    VálaszTörlés
  2. Helyes család!
    Ezentúl -ha nem felejtem el- biztosan hallgatni fogom a rádiót:-)

    VálaszTörlés
  3. Lehetsz is büszke rá!
    A sütés, főzés is egyfajta alkotó munka. Akik pedig még magasabb szintem "művelik" (nem csak úgy mint mi egyszerű háziasszonyok) annak már művészi értéke is van!!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Köszi! És még mi mindent nem írtam le róla... pl. nagyon szépen gobelin-ezik!!! stb.

    VálaszTörlés
  5. Nem mondod, hogy még kézimunkázik is .... meg jól tud főzni... ej, a jó pasik, mindig elkelnek ;-)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok, ezért sajnálom, hogy nincs testvérem. A Kakas az egyik kedvenc helye a családunknak, és ha valami alkalom van,házassági évforduló, kézfogó, meglátogatjuk. Nagyon jó a konyhája, ezek szerint a bátyádnak köszönhetjük, add át köszönetünket, így ismeretlenül.

    VálaszTörlés
  7. Macám! Hát én is ezért sajnálom, hogy a Lányomnak nincs testvére! Bizony a Kakas nekünk is kedvenc helyünk és nem csak azért, mert a Bátyám a séf, hanem azért, mert ismerjük belülről is és makulátlan a vendégek által nem látott rész is! A Kakas épületgépészete pedig a férjem keze munkáját dicséri! Nekünk a Kakas egy kicsit olyan, mint az édes gyerekünk, ott voltunk, amikor még épp hogy csak elindult és ott voltunk minden bővítésnél, felújításnál... Bátran ajánlom Mindenkinek!!

    VálaszTörlés
  8. Ercsikém!Még nekem is tudtál újat mondani (magnó).Kimondhatatlanul örülök, hogy ilyen jó testvér gyerekeim vannak.Nagyon jó,hogy ki-ki maga módján de megvalósítja a terveit.Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy rendszeres olvasóm vagy! Nagyon szép a blogod! Most már én is jövök hozzád! A bátyádra pedig tényleg büszke lehetsz! Gratulálok neki!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails