2008. augusztus 26., kedd

Tárkonyos húsleves



A családunk jellemzően csak a kiadós, úgy nevezett egytál jellegű leveseket szereti.
Ilyen például a Tárkonyos húslevesem.

Hozzávalók egy igen kiadós mennyiséghez:
1 v.hagyma
5-8 dkg bacon kocka
1 csirkemell filé
2 nagy sárga répa
1 fehérrépa
2-3 szem krumpli
30-40 dkg zöldborsó
1 gomba konzerv
vegeta, tárkony, bors
1 tejföl
1 tojás
liszt ide-oda

Egy jó nagy lábosban kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát a kis bacon szalonnával, rádobom a kis kockákra vágott csirkemellet, átpirítom, jön rá a kis karikákra vágott sárga és fehér répa és a kis kockákra vágott krumpli. Ezt is átpirítom. Jönnek a fűszerek: vegeta, tárkony, őrölt bors, megszórom liszttel, jön a szokásos pirítás :). Felhúzom bőven vízzel. Hagyom főni.
Mikor félig megfőtt, beleteszem a zöldborsót és a gombát. Na még egy picit hadd főljön...
Ha megfőtt, tejfölösen behabarom és beleszaggatom a nokedlit.
Jó étvágyat! :)

3 megjegyzés:

  1. Pont ez rotyog most nálam, de kár, hogy nem olvastam el előbb, én mindent belezuttyintottam, a vízbe. Remélem ehető lesz így is.

    VálaszTörlés
  2. Éppen tegnap néztem a kertemben,hogy milyen szép a tárkony,kellene belőle levest főzni!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de jó Mammka végre hallani rólad! Már nagyon hiányoltalak!
    Főzzél finomat! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails