2008. augusztus 13., szerda

Na, de főzzünk is!...

Ma egész nap takarítottunk Dorkámmal. Délutánra kellően kiidegeltük egymást, ugyanis ez nem sima takarítást volt, hanem az elmúlt 1-2 hónapban felhalmozott itt-ott hagyott, nem nagyon gáz, de azért nincs a helyén cuccot kellett elraknunk. Közben szanálni kellett; a nyáron vásárolt, kapott anyagoknak helyet találni, ugyanis betelt az anyagaim tárolására felszabadított szekrényke... (Mert ugye, az csak szekrényKE lehet, ami ilyen gyorsan megtelik :)! ) Engem teljesen kikészít, amikor szanálnom kell, olyan vagyok, mint a mókuska ősszel, gyűjtök, gyűjtök... és gyűjtök!

Szóval, észre sem vettük, de már este lett, haza ért APA, kaja sehol...

...azért nem kell megijedni, reggel kivettem még a mélyhűtőből 70 dkg darált húst, hogy majd csak kitalálok valamit napközben, mi legyen belőle. Aha! Mindenre gondoltam, csak arra nem! Na, de mire van az embernek 10 éves lánya? Ő megmondta tutit, -Anya, csináljunk olyan krumplis, husis kaját, tudod, lereszeljük, tejföl, meg ez-az és naaagyon szeretem! (Az alapreceptet Sógornőmtől kaptam.)

Na, kezdjük!

Reszelt krumplis egytál

Hv: 70 dkg darált hús, 3 fej közepes vöröshagyma, 8-10 szem közepes krumpli meghámozva, lereszelve, 4 gerezd fokhagyma, 3 (kis)pohár tejföl, vegeta, a többi fűszert később mondom...

1 fej hagymát felkockázva, kis olajon ledinsztelünk, rá a husi, átpörgetjük, fűszerezzük, na itt jön a hangulat faktor: ma magyarosra vettük a figurát, tehát piros paprika, 1 gerezd fokhagyma, de volt, hogy mediterránra, akkor bazsalikom vagy oregano és fokhagyma, de egyébként itt minden a szakács(né) személyére van bízva. Kis víz a husira, aztán, amíg az szépen megfő, lehet a krumplival foglalkozni. Egy nagytálba beleöntjük a tejfölt (mindet), bele vegeta, 3 gerezd fokhagyma, összekutyuljuk, bele a reszlet krumpli, ismét kutyulás. Elő egy tepsi, én inkább nagyobb alapterületűt, mint magasat szeretek erre a célra használni, mert szeretjük, ha sok alja és teteje van. Kis olaj, rá 1 vöröshagyma félkarikákra vágva, rá a krumplik fele, rá a husi, ami közben már majdnem készre főtt, rá a maradék krumpli, erre ismét vöröshagyma karikázva és most, mivel itt a szezonja, paradicsom karikázva( de ez elhagyható). Alufólia rá, be a sütőbe kb. 50 perc 180 fokon, majd fólia nélkül, felső sütéssel rápirítunk. Nagyjából addig tart elkészíteni, míg leírtam, a többi sütő dolga... Próbáljátok ki, nem lehet elrontani :)

Így néz ki tálalás után

6 megjegyzés:

  1. Én is, nagyon gusztán néz ki! (Ezért szeretek képes receptkönyvekből csemegézni:)))

    VálaszTörlés
  2. Jó! Megyünk nyaralni, ott ki fogom próbálni:-)

    VálaszTörlés
  3. jó étvágyat, koránkelők!!:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bruercsi!
    Kattints a blogomba, vár egy meglepetés.
    Eszter
    http://eszterkezimunka.hu/blog/?p=114

    VálaszTörlés
  5. Hmmmmm, ez nagyon fincsi lehet! :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails