2008. augusztus 25., hétfő

Ha augusztus, akkor minden héten ünnep....


Egy szem gyermekünk, Dorinánk 23.-án
ünnepelte 10. születésnapját!


Hatalmas izgalom előzte meg a nagy napot, készültünk mindenhogy. Vásároltunk, szerveztünk, készülődtünk és sokat beszélgettünk arról a nagy napról. Mindig nagyra nyílt szemekkel hallgatja és kérdez újra és újra. Soha nem unja, ahogy én sem.
Nagyon sokat vártunk őrá és ahogy állnak a dolgok, sajnos úgy tűnik nem tudjuk neki és magunknak megadni a legnagyobb ajándékot, a kistestvért! De! Kárpótol minket mindenért ez a csodálatos kis teremtmény, Dorinánk (nevének jelentése, melyet utólag tudtunk meg: Isten ajándéka"!És milyen igaz!!). Igazsághoz tartozik az is, hogy mint két oroszlán-jegy szülötte, nagy harcokat vívunk egymással, de meg is értjük egymást nagyon gyorsan.
Annak idején egy nagyon szép terhesség után - ami nem is volt terhes, sokkal inkább áldott állapot - 11 nappal később érkezett a kiírt napnál. Már akkor is nehezen váltunk el egymástól és ez most is így van.
Dorcsi nagyon jó baba volt, ügyesen és sokáig szopizott, sokat aludt és akkor, amikor kellett, ha ébren volt, figyelmesen nézelődött, később kitartóan gyakorolta minden új produkcióját.
Dorcsit egy dologgal lehetett elkeseríteni, ha kimentem a szobából, különben nem volt síros baba, igaz nem is adtunk rá okot. Ő a sok alvással elegendő időt adott nekünk minden másra, így ha felébredt, csak vele tudtunk foglalkozni és mi más kell egy csöpp babának.
8 hónapos koráig nem fogadott el mást, csak anyatejet, amit szerencsénkre bőven tudtam neki biztosítani. Később 21 hónapos koráig ez volt számára a megnyugvás, az "I"-re a pont. Ezzel ébredt, ezzel aludt el, a vége felé ez volt az étkezések befejezése. Imádtuk mindketten.
Elteltek az ovis évek is, ahova nagyon szeretett járni, nagyon jó átmenet volt az "itthonból" a "zord világba".
Szép lelkét nap, mint nap féltem. A világ, az iskola kemény tanító, osztja "rendesen", érzékeny lelkét sokszor megtiporják. Az iskolája a kerület egyik legjobb iskolája, de sajnos azt kell mondjam, hogy inkább a tanításon, mint a nevelésen van a hangsúly.
Az évek elszáguldottak, már begyűjtötte az én kislányom az első "X"-et!
Születésnapját a legszűkebb családi körben, 14-en ünnepeltük. Mi panelben élünk, Hugicámék felajánlották, hogy tartsuk náluk a bulit, akkor tudunk grillezni és mégis nagyobb a tér. Dorcsi rengeteg nagyon klassz ajándékot kapott: társasok, könyv, 3D puzzle, ékszerek: arany és ezüst, Keresztanyuja saját sütésű lúdláb tortával is meglepte. ... És mivel Ő is nőből van, naná, hogy kapott egy kistáskát is, amit én varrtam neki:


Amikor megjelent az én kis Dorinám a gyönyörű csokrával és azt mondta:
-"Köszönöm, hogy megszültél!"
Én kész voltam, mi tagadás, elsírtam magam.



*****************************************************************************

Augusztusban ünnepeljük ezenkivül még a házassági évfordulónkat is:
Az idei dátum érdekesre sikeredett:
'08.08.18.-án lettünk 18 éves házasok az én drága Janimmal.
Hihetetlen, hogy elrepült ez a 18 év! A mai napig meg tudok remegni egy-egy nézésétől, mondatától, ha megfogom a kezét érzem: megérkeztem! ÉS! Úgy meg tud nevettetni, hogy könnyeket csal a szemembe.

Azt hiszem, tényleg szerencsés vagyok!

*******************************************************************************

4 megjegyzés:

  1. Mi is szerencsések vagyunk, hogy ezt így megosztottad velünk. Csodálatos, ahogy írtál erről a két emberről, főleg ugye a lánykáról... Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, vigyázzatok tovább ezekre a is csodákra, a köztetek lévő szeretetkapcsokra!!!

    A kistáska pedig az alkalomhoz illően gyönyörű és nőcis:))

    VálaszTörlés
  2. Katókám!
    Köszi, köszi és köszi!!!
    Örülök, hogy így érzel, sokat számítasz nekem!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Igaz, kicsit megkésve, de nagy szeretettel gratulálok Lánykádnak az első X-hez :-)
    Igazán büszke lehetsz rá! Kívánom, hogy a szoros viszonyotok örökre megmaradjon !
    Fünfi

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails