2009. február 18., szerda

Döntöttünk

Ez a cuki "izé" pontosan úgy néz ki, mint én!
Légcső-gyulladás a diagnózis. Ma reggel pontosan éreztem, hogy mit érezhetnek a babák a születésüket követő első lélegzetvétel alkalmával. Reggel felébredtem, első mély levegővétel... a könnyem kicsordult, úgy fájt... na, és rögtön köhögtem is, ami cseppet sem tette szebbé a reggelemet... Na, mindegy! Bízok a gyors gyógyulásomban, mert én, mint anya és feleség nem lehetek sokáig beteg, mert akkor mi lesz az én két kis emberkémmel? :)
A lányom febr. 6.-án ünnepelte a névnapját. A férjem családjával való ünneplést el kellett egy héttel halasztani, mert a férjemet pont akkor leverte a vírus (De nagyon! 22 éve vagyunk együtt, de ilyen beteg még nem volt, elég, ha annyit mondok, hogy nem volt ritka a 39,5 fokos láz?)
Múlt héten pedig a sógorom dőlt ki, így újabb héttel halasztottuk a családi összejövetelt. Ezért a mostani hétvégére már mindenképp meg kell gyógyulnom, miattam ne maradjon el a buli!


Nagy változás állt be a családunk, de legfőképp Dorcsikánk életében. Rég érett bennünk a változás, a változtatás iránti igény. Októberben írtam is róla. Akkor többen javasoltátok a váltást.
Sok dologban gyors vagyok, mondhatni hipp-hopp, de vannak dolgok, főleg a nagyon fontos dolgok, amikben viszont nagyon lassan döntök, hosszan mérlegelek, pro-kontra érvelek, hallgatom mások véleményét, gondolkodok rajta, tájékozódok, aztán döntök és lépek. Azért mondom, hogy döntök, mert a párom általában rám hagyja a döntést és aztán áll mögém, de, ha én nem döntök, akkor marad minden a régiben...
Szóval telt, telt az a bizonyos pohár a lányom sulijában, az utolsó cseppek is belecseppentek és betelt végül.
Jelentem: Dorka tegnap próba napon volt az új suliban, ma már pedig elmondhatja, hogy a kispesti Erkel Ferenc általános iskola 4/b osztályos tanulója lett.
A régi sulijába én mentem el kiiratkozni. Nagyon furcsák, de mondhatom, hogy kiszámíthatóak voltak a reakciók!
Az osztályfőnök meglepődött, furcsállta, talán rosszallta is a döntésünket és leginkább azzal volt elfoglalva, hogy Dorka mióta tudott a dologról. Ez miért érdekes, nem tudom...
Dorka által nagyra tartott és szeretett ének tanár, megadta a kegyelem döfést, amikor közölte velem, hogy" rosszul döntöttem, megfogom bánni, a gyerekek mindenütt egyformák..." Na, pont erre van szüksége egy érző anyai szívnek! :(
A torna tanár volt az egyedüli ember, aki igazán érdeklődött a döntésünk okáról és aki azt mondta, hogy jól döntöttünk és ne aggódjunk, ha nem sikerül, akkor ide bármikor visszajöhetünk. Nem mintha vissza akarnánk jönni, de ez akkor is jól esett! Még ha nem is az osztályfőnök mondta...

Dorka első nap utáni tapasztalata:
-Anya, itt előzékenyek a gyerekek...
-Anya, itt udvariasak a gyerekek...
-Anya, nagyon szigorú a tanító nénink.
-Anya, nagyon jól éreztem magam és napközis szeretnék lenni, hogy minnél többet velük lehessek.

Tudom ez az első nap. Most még minden rózsaszín. Igazából 1-2 hónap múlva vagy akár csak évvégén fogjuk látni, hogy jól tettük-e, amit tettünk.
...Ja, a slussz poént még nem is írtam. Ebbe a suliba jár 5.-be Dorka unokatesója Ádám, akit Dorkám szívből imád! Kell ennél több? :)

... és az este fénypontja a postaládánkban várt. Kicsikató röptette hozzám ezt a szép szitakötőt!
Drága Katókám! Ezúton is szeretném megköszönni Neked, nagyon aranyos vagy és a szitakötőcském remélem jól fogja érezni magát Nálam! Vigyázni fogok rá, de Lüszi miatt nem a függönyön fog lakni, hanem valami jó, biztonságos kis helyet fogok kitalálni neki, már van ötletem is, de nem akarom lelőni idő előtt a poént! :)

9 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot Dorcinak !
    Nem különben kivánom , találja meg a
    helyét a másik iskolában.
    Emlékszem a témára.

    Tudom mit érzel a torkodba.
    Még pesti korunkban neki álltam szalmiákszesszel szönyegpadlót pucolni. A belélegzett gőze összeégette a garatomat, a nyelőcsövemet. Azóta nagyon érzékeny
    minden évben van egy gége gyulladásom.
    Ilyenkor csak mutogatni tudok.
    Ugyhogy együttérzek, kúráld magad,
    és mielőbbi gyógyulást.

    Ja ! és csak férfi ne legyen beteg.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy léptetek, ráadásul határozottan jó irányba. Jó, hogy Dorka ilyen lelkesen áll a dologhoz! Pedig nem könnyű egy 3,5 éve összeszokott társaságba csöppenni! Kívánok Neki/Nektek sok-sok szép napot, jó élményt ebben a suliban!

    Képzeld, én is ugyanezzel küzködöm, úgyhogy most itthon vagyok. Nálam az első két nap volt a legnehezebb, ma már határozottan jobban vagyok. Gyógyulj meg hamar (és nem csak a buli miatt, ugyebár tanfolyam is lesz :))!

    VálaszTörlés
  3. Kívánom, hogy Dorka minden egyes iskolanap olyan jól érezze magát mint az első napon. A tanárok reagálása, szerintem Téged igazolt.
    Vagyis jól döntöttél.
    Neked pedig jobbulást kívánok ebben a télies időben

    VálaszTörlés
  4. Dorka hírének nagyon örülök, a betegségnek annál kevésbé... gyógyulj meg minél hamarabb!

    És még egyszer: Nagyon szívesen, én örülök:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok! Mindent köszi!!!!

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást kívánok! Dorkának sok sikert az új iskolában.

    VálaszTörlés
  7. Örülök hogy megtettétek. Hidd el, hogy csak jobb lehet, ill. lesz!... mert más nem lehet és készpasz!!
    Te pedig gyógyulj meg gyorsan!!!
    Ha kell segíteni a "közösvarrás"-hoz szólj nyugodtan!...vagy idegesen!! :P :D

    VálaszTörlés
  8. Biztosan jó döntés volt, kedves osztálytársakat kívánok Dóridnak :)

    VálaszTörlés
  9. Ha valami rossz - és nem változtatunk, akkor esély sincs arra, hogy jobbá váljon,
    ha változtatunk, akkor legalább reménykedhetünk, hogy esélyt (ajtót)nyitottunk a jónak (v. a jobbnak).

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails