2009. január 30., péntek

Írni vagy nem írni...

Eszter játszani hívott!
Mutassuk meg egymásnak a kézírásunkat.
Képzeljétek, középiskolás éveim alatt autodidakta módon tanulgattam a grafológiát. Több évig is foglalkoztam ezzel, de persze sehova sem értem vele, mert ez egy nagyon komoly tudomány és így magán úton nem sokra lehet vele menni... (tényleg, miért nem mentem tovább ezen az úton? Na mindegy, ez a vonat elment, kislány! )
A játék lényege, hogy írásunkat megmutatva válaszoljunk pár kérdésre.
(Azt csak én fűzöm hozzá, hogy írni egy teljesen sima üres papírra kell, mert az is fontos tényező, hogy hol helyezed el az írásod (margók), a vízszinteshez képest hogy írsz... stb)

Ezáltal nem sok minden derülhet ki egy emberről, mivel nagyon sok tényező befolyásolja az adott állapotát (lásd lentebb belinkelt cikk), de érdekes lehet meglátni az írásképét.

(Azt megint csak én teszem hozzá,

  • hogy pont az írás előtt értesültem kislányom első 1-eséről, mit mondjak, kissé felzaklatott. Még hozzá a pitiáner oka miatt. Az írásomon pontosan látom a zaklatottságomat... és
  • hogy a fenti mondattal nem értek egyet, mivel nagyon is sokat elárul egy szakértő szemnek az ember írása az adott emberről, még azt is látja a szakember az íráson, hogy ki, milyen lelki állapotban volt, hogy milyen gyorsan írt...és még hosszan sorolhatnám! )

Játszatok hát Ti is, ehhez nem kell más, mint egy papír és egy toll…

1, Írd le a nick neved , és ( nem kötelező ) a kereszt neved.
2, Milyen kezes vagy ?
3, Melyik betűt szereted legjobban leírni ?
4, Melyik betűt szereted legkevésbé leírni ?
5, Írd le : A fürge kis vörös róka átugrik a lusta kutyákon.
6, Nevezz meg 5 személyt akiknek továbbadod a kérést…

A fentebb említett részlet:

“Az írófelületre (papírra) merevedett mozgás egyéni, mint a nagy mozgások, a mimika, a gesztikuláció, a beszédmód és egyéb hozzánk tartozó szokások. Az emberek a világra nem egyformán reagálnak. Írásunk is hozzánk tartozik, akár a gesztusaink. Egyedi, mással össze nem keverhető, ez az oka, hogy találhatunk hasonló, de nem találhatunk egyforma írást. A kézírás, olyan, mint az ujjlenyomat. Csakis egyetlen emberhez tartozhat. Ezt a jellemzőjét az írásszakértő hasznosítja.

Írásunkra érvényes-e vajon az állandóság? Tapasztalhatjuk, hogy nem. A környezet változásai, az öröm, a bánat, az izgatottság, esetleg a düh, vagy a félelem, a tartós szorongás megváltoztatják viselkedésünket, így írásunkat is. BUDA BÉLA szerint „az írás állandósága és mégis relatív változékonysága, egyedi jellege makacs tény”. Megfejthetők az írás sajátos szabályszerűségei és írójának mástól jól megkülönböztethető jellemvonásai.

E „titkok” megfejtése a grafológus feladata.”
(Részlet a http://www.iraselemzes.shp.hu/hpc/web.php?a=iraselemzes&o=1152090623 oldalról.)


Írni hívom: Adélt, Kicsikatót, Paminát, Macát, Edigét

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy rám gondoltál, ígérem, hamarosan válaszolni fogok...

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Erika! Válaszra még adj egy kis időt! Igyekszem összeszedni magam!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails