2009. május 5., kedd

Violini és a Gond-viselő ház

Viloni blogja is 1 éves lett és tőle nem váratlanul egészen szokatlanul, de méltóképp ünnepli.
Ő és családja Budapesten élnek, valahol a Thaly Kálmán utca környékén. Jártában-keltében észrevett egy csöndesen üzemelő szociális központot, a Gond-viselő házat.
A központ weblapjának a bemutatkozó oldalán ezt olvashatjuk:
"Értelmi akadállyal és halmozott sérülésekkel élő fiatal emberek sok akadály és nehezítő tényező ellenére ugyanolyan teljes és szép életet akarnak élni, mint kortársaik, joguk van erre. Vágynak a közösségre, dolgozni, tanulni, szórakozni akarnak, családjukban szeretnének élni. Maguk nem képesek a sorsukat irányítani, a család és a szakemberek felelőssége alapvető, meghatározó. A pozitív diszkrimináció elvi alapján biztosítanunk kell a lehető legoptimálisabb komplex életvezetésük körülményeit. Ezt a feladatot vállalja a programunk."
Mindenki vágyik rá, hogy hasznos tagja legyen szűkebb (családja) vagy tágabb (hazája) közösségének. Itt a fiatalok megtanulnak varrni és nem akármilyen szép és minőségi munkák kerülnek ki a kezük alól! A fent látható babaruha, csörgő és babzsák is ott készült.
Ajánlom figyelmetekbe a honlapjuk webáruházát.
Violini a saját blogjának születésnapját arra használta fel, hogy -nem a saját blogját népszerűsítse, hanem- ennek a jó kezdeményezésnek adjon egy kis reklámot, ebben szeretnék én is segíteni.
Álljunk mellé, vigyük hírüket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails