2009. január 21., szerda

Tanfolyam-Trapuntó szütyő


Szombaton ismét a Mesebolt emeletén okosodtunk.
Ez már a ráadás tanfolyamunk. Itt már a mi kérésünk szerint állítjuk össze a tanfolyam anyagát. Az első alkalommal watercolour technikával ismerkedtünk (azt majd később mutatom), most pedig a gépi trapuntóval.
És... hát naná, hogy szütyő lett belőle! :)
Ez a technika közel áll hozzám ( A watercolour-ról már nem mondhatom el ugyanezt, az én ízlés világomtól kissé távoli ez a szín és minta tobzódás.)
Piroska (tanárunk) pluszként mutatott egy-két gyors technikát és egy baba-labda elkészítését is. ÉS! Aztán gyorsan varrt is helyben egyet, míg mi a trapuntóval bütykölődtünk. Kérdeztük, hogy babalátogatóba megy? Azt mondta, hogy egy Dorka babáé lesz. Erre a tanfolyam végén Dorka lányom kezébe nyomta, hogy :Tessék, ezt neked varrtam! Csak pislogtam és nagyon meghatódtam. Nagyon örült neki a lánykám, azóta is ölelgeti, gyömöszöli.



Helyzetjelentés: Mivel többen érdeklődtetek hogylétem felől, - ami annyira, de annyira jól esett !- hát még mindig nem vagyok túl a csúcson, érzésem szerint, talán most vagyok rajta, már fáj a jobb oldalon a fejemen minden: a szemem, az arcüregem, a fogam, az állkapcsom, a nyakam. Maga a herpesz mega nagy és már kellően gusztustalan, messze kerülöm a tükröket...
Kutya se tudja mitől jött elő, mondjuk az igaz, hogy szombaton este történt valami, ami nagyon bántott. Na, de ez már máskor is előfordult, fene azt a nagy lelkemet... Most az lebeg a szemem előtt, hogy: jól van, tombold ki magad, te ronda vírus, de aztán csitú legyen sokáig!!!!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a szütyőkéd! Szégyen és gyalázat, hogy én még nem csináltam magamnak egyet sem. Mind ajándékozásra került...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a szütyőcske!
    Az az igazság, hogy én eddig csak olvastam erről a technikáról, és csodáltam a kész műveket!
    Lehet egy nagy kérésem? Ha legközelebb varrsz ezzel a technikával fotóznál közben? :O) Úgy szeretném én is kipróbálni! :o))

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    A rokonságomban nemsokára születik egy kisfiú és nagyon szeretnék varrni neki egy ilyen labdát! Nem tudod esetleg fenn van-e valahol az interneten a leírása a labdának?
    Köszi

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy jobban vagy!
    Még mindig gondolkodom a Barátok köztös hasonlatodon, de nem jöttem rá a poénra:( Segíts!

    VálaszTörlés
  5. De szép lett, kár, hogy az anyag színe más a képen! Hogyan varrtad körbe a leveleket? Jobbulást, már nem tarthat sokáig!

    VálaszTörlés
  6. Fészerlakó! Lédánál olvastam, hogy a 100 foltos ötletben benne van a leírása a labdának. Remélem sikerül rátalálnod, de Léda biztos szívesen segít, mert Ő már csinált is egyet.

    VálaszTörlés
  7. Léda! Hát sajna, ilyen lett a fénykép színe, igen, valóban szebb a színe valójában.:) Mélyebb, bordós színe van.

    VálaszTörlés
  8. Jajj, de jó, hogy kezdesz jobban lenni!! Nagyon helyes,a ztán alkoss minél több ilyen szépséget:))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails