2009. január 18., vasárnap

Duzzogok a sarokban...


Magam alatt vagyok.
Éjjel már rosszul aludtam, mert elkezdett égni, bizseregni a szám. Na, rögtön tudtam, hogy ebből baj lesz...
1/2 5-kor végképp felébredtem, félórát próbálkoztam még az alvással, aztán feladtam. Olyan régen volt herpeszem, hogy nem volt itthon semmi gyógyír rá. Így legalább bekentem Fenistillel, hogy ne égjen annyira. Na, de most már a felső ajkam jobb oldala csúfságosan kirügyezett és még feszít, tehát még nem ez a csúcs. Lesz itt még ragya dögivel...
Nem tudom, ki hogy van vele, én ilyenkor mindig nagyon magam alatt vagyok, legszívesebben beülnék ilyenkor a duzzogó sarokba és megszűnnék. Ilyenkor felszokott menni a lázam, bedurran a nyirokcsomóm.
Segítség!!
Van valakinek csoda vagy ha nem is csoda, de bevált módszere a herpeszre?
Mit tudtok arról a tapaszról, amit rá kell ragasztani?

11 megjegyzés:

  1. A gyerekem óvónénijének tanácsát adom át: amikor érzed,hogy kezd bizseregni,akkor tömény szesszel kell bekenni. Jó a pálinka,whisky...is. Ezt akkor mondta,amikor kisfiamnak elhúzódott a herpesze. Állítólag így ki sem bújni. Nem tudom. Hála Istennek nekem még nem volt. A fiamnak viszont félig-meddig bejött. Amikor kezdett bőrpír lenni,akkor kentem be neki a sétálós emberessel és sokkal-sokkal hamarabb túl voltunk rajta,mint általában.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nekem is szokott lenni. Én is próbáltam már sok mindent, a tapaszt is, de állítólag az csak akkor segít, amikor még csak bizsereg. vagyis én később tettem rá, nem segített. Aloe vera elég jó szerintem. A levelét megtöröd, és azzal a zselével bekened. Hamarabb begyógyult nekem tőle. Jobbulást!

    VálaszTörlés
  3. én a fokhagymát ismerem, mint csodaszert -de nem igazán próbáltam, nekem mindig van herpesz elleni kenőcs a táskámban.

    VálaszTörlés
  4. Jajj, de sajnállak!! Én azon kevesek közé tartozom, akinek (kopp-kopp-kopp) még sose volt - szerencsére. Remélem minél hamarabb jobban leszel!

    Viszont láttam Lédánál valami csodaszépet... mesélj majd róla kicsit, ha jobban leszel, nem tudom belőle kinézni, milyen technikával készült:))) De szép!!!

    VálaszTörlés
  5. Szegénykém!!!Én is ismerem-túl jól!!!!Nekem is bedagadnak a nyirokcsomóim,lázas azért nem szoktam lenni.
    Az Aloe Vera tényleg csodaszer!!!!Nekem van egy kis stiftem,olyan mint egy ajakír:Aloe Vera stift.De mivel ezt be kell szerezni,De érdemes,csak 700 Ft és sokáig elég,nagyon jól gyógyít.Addig tényleg próbáljad meg a növény levelét-ha találsz valahonnan azt is.megtörni és a levével bekenni.

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Mielőtt duzzogásra adnád a fejed irány a patika és vegyél egy EGISEPT spray-t. Vattára 1-2 spriccentés,amit jóóól rászorítasz a felületre. Napi5-6 ismétlés és el is felejtheted :-)

    Párom és gyerekem herpesze ettől szinte menekül. Remélem Nekedis beválik.

    mannka

    VálaszTörlés
  7. Drága Bruercsi !Sajnos én is el tudom képzelni milyen rossz most Neked. Nekem a csúcs 7 herpesz egymás után,az egyik el sem múlt aztán jött a következő.Most nem sorolom mimindenen mentem át akkor. Lényeg az, hogy én rengeteg mindent kipróbáltam már, mindenki tanácsát megfogadtam, de sajnos soha nem használt igazűán semmi. Aztán már nem is tudom mikor kezdték reklámozni azt az átlátszó tapaszt a TV-ben. Egyik ismerősöm mondta, hogy neki bevállt és tényleg nagyon jó. gondoltam mit veszíthetek. 10 db van 1 dobozban és amikor érzem az égető fájdalmat azonnal tapasztok:-) Egy egész napot rajta van a herpeszen és utána már semmivel nem kenem és nem is rakok rá másikat és alig jön ki, szinte nem is látszik. Tehát a lefolyása a másfél két héttel ellentétben max.3 nap. Én nagyon örülök neki, remélem Neked is segít.
    Bocs, hogy hosszú voltam

    VálaszTörlés
  8. Köszi Lányok! Alkohol kipipálva...
    Aloe-m sajna nincs itthon.
    Jaj, fokhagyma? Enni imádom, de erre is jó? Ezt még nem is hallottam...
    Egisept-re ráfordulok majd ma a patikában.
    Vajon a tapasz, ha már akkora a szám, mint Angelina Jolie-nak, akkor is segít?

    VálaszTörlés
  9. Hé! Angelina szája állítólag izgató;)
    Viccet félretéve, én felnőtt koromra kinőttem ezt a vírus. Gyerek- és serdülőkoromban sokszor volt, valamilyen gyógynövényes Herbária krémet használtam, de a nevére már nem emlékszem:(

    VálaszTörlés
  10. Ugyan tegnap hagytam megjegyzést, de most látom, hogy valamiért nem jelent meg, elbaltáztam biztos.

    A férjemnek szokott lenni, ő ilyenkor megeszik 1-2 fej fokhagymát (nem gerezdet!), és nagyon gyorsan túl van rajta.

    VálaszTörlés
  11. öhm.... nem jut eszembe a spray neve, ami állítólag az elején megállítja (de, alapvetően nem herpeszre való) ... egy közös varráson csicseregjünk róla, csak hozzad szóba...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails