2008. december 10., szerda

Zsuzsi

Ezt a bejegyzést a családomról írom, azon belül is, Hugicámról.

Zsuzsi 7 évvel fiatalabb nálam, Ő a családunk szeme fénye, a sors ajándéka.
Anyukám 29 évesen már 2 gyerekes anyuka volt, ráadásul mi a Bátyámmal akkor már 6 és 8 évesek voltunk. Anyuci azt mondta, hogy Ő még egyszer meg szeretné élni a kismamaságot, a szülést, a pici gyerekes Anyuka érzelmeket, ezért kis cselszövéssel titkon elhagyta a fogamzásgátló szedését és kis idő múltán már kismama volt. Apukám először kissé zord volt, de hamar beleélte magát az újbóli kispapaságba és 1976 június 18.-án Ő volt a legboldogabb ember a Földön, immár 3 gyermekes Édesapa.
Zsuzsi nagyon jó kisbaba volt, olyan gyorsan született, hogy Anyukám még rá se készült és hipp-hopp, Zsuzsi már a karjában volt. Alig viselte meg Anyukánkat a szülés, Zsuzsi vigyázott rá és ez a mai napig így van!! Ő és Anyuci a mai napig olyan szimbiózisban élnek, mintha még mindig egy test lennének.
Én az első osztályt fejeztem be, amikor Zsuzsika nővére lettem. A nagy korkülönbség miatt sokat anyáskodtam felette, én szoktattam be az oviba, én hordtam külön tornára, a suliba. Nyolcadikos voltam, amikor Ő elsős lett, úgy őrködtem felette, mint egy testőr, minden szünetben razziáztam a termükben, jaj volt annak, aki akár csak csúnyán nézett rá! Én voltam a "nagyésokos" nővére.
Zsuzsi 11 éves volt, amikor a férjemmel megismerkedtünk, Janimat rögtön elfogadta és bátyjaként szerette, szereti. Az esküvőnkön Zsuzsi volt a koszorúslány és mondhatom a kameraman tekintete sűrűbben tévedt rá, mint a menyasszonyra, azaz rám. (mondjuk ezt megértem!!:) )
Zsuzsi védőnőnek tanult a főiskolán, utolsó éves volt, mikor kismama lettem Dorkámmal, így egy végzős védőnő hallgató asszisztálta végig a terhességemet. Minden vizsgálatra eljött velem, én meg hatalmas pocakkal izgultam végig -kint a főiskola folyosóján- az Ő vizsgázását. A szülésre is bejött velem, aztán úgy hozta a sors, hogy Dorkám császárral jött világra, így Zsuzsi és a párom láthatta meg először a családból a kis Dorcsikát...
Zsuzsi kezelgette, kötözgette a nagyon csúnyára sikeredett császármetszésemet és látott el mindenféle jó tanáccsal, amikor épp paráztam a tej mennyisége miatt, Ő nyugtatott meg, hogy "nyugi, pont elég!" (Aztán olyan sikeresen nyugtatott, hogy annyi tejem lett, hogy még leadni is bőven jutott, Dorkám meg 20 hónapos koráig szopizott! Hmmm! De jó is volt!!! )
Dorka kb. 5 éves volt, amikor 3 műtéten estem át 4 hónap alatt, mindegyiknél, a műtét utáni napon Zsuzsi reggeltől estig ott kuporgott az ágyam mellett a kórteremben és ápolgatott, biztatott vagy csak egyszerűen őrizte álmomat!
Ezekkel a történetecskékkel a kapcsolatunkat szerettem volna bemutatni.
Na, de milyen is Ő?
  • Hosszasan tudja nézni -és még mozgatja is hozzá a fejét-, hogy hogyan ugrálnak a verebek,
  • imádja a makró fotókat virágokról(sokat fényképezi is).
  • Kedvenc országa: Hollandia.
  • A konyha ablakában fél évig nevelgetett egy mozgássérült pókot, a 6 lábú Jenőkét. Még legyet is fogott neki...
  • A menhelyről, ahonnan a Bandi kutyát hoztuk el, Zsuzsi egy öreg, rozzant, csúnya kutyust akart örökbe fogadni, hogy megszépíthesse a kutyus utolsó éveit... végül a kölyök Bandi elbűvölt bennünket és Ő jött haza velünk.
  • Imádja a manókat és a tündéreket. Egyik barátnőjétől meg is kapta a nagy manó könyvet, amit szépen áttanulmányozott és ha kérdezed mekkora egy kifejlett erdei manó papa, rögtön rávágja a választ.
  • A család kiskorú tagjai rajonganak érte, bármikor, bárhova szívesen elmennek vele és visongva örvendenek, ha ott alhatnak nála.
  • Szeret biciklizni, bejárta már így majd egész Európát.
  • Munkáját tekintve a főiskola után 8 évig az Optimális családtervezési központban dolgozott kb. 6 évig az ingyenes kismama vonal tanácsadója volt, aztán orvos látogató lett. Komoly, felelősségteljes munkakörben dolgozik, sokat foglalkozik emberekkel, nagyon jó a kapcsolatteremtő képessége.
Hát ilyen a Zsuzsi, az én drága Hugicám!


4 megjegyzés:

  1. Irigylésre méltó család vagytok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést

    VálaszTörlés
  3. Julcsi, Méhike! Köszi! Írni is jó volt és még vissza is fogtam magam...mennyiségben

    VálaszTörlés
  4. Annyira aranyosak vagytok, ilyenkor irígykedem, hogy nincs testvérem.
    Itt egy karácsonyi manósorozat a hugodnak.
    http://www.advent.hu/adventi_dekoracio/20081217/mano-fuzer_a_karacsonyfara__-_toltsd_le_vagd_ki/

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails