2008. december 17., szerda

Karácsonyi húzogatós és A fellépés

A mai és tegnapi nappal két fontos dolgot kipipálhatok-tunk!


Tegnap elsőbbségivel, ajánlottan feladtam a postán a karácsonyi ajándékomat a "karácsonyi húzogatós" páromnak. A csomagba végül is nem csak sk. készített dolgok kerültek. Mivel a sors vagyis Ahama keze egy számomra akkor még ismeretlen embert sorsolt ki, elég nehéz dolgom volt, mit is adhatnék neki, vajon minek örülne? Hosszan nyomoztam utána, olvastam róla és tőle, majd úgy gondoltam, hogy Ő egy természet közeli egyéniség lehet, ezért a csomagot:"...egy kis praktikum, egy kis kényeztetés és egy kis szépség... és ez mind egy kicsit a természet szempontjából..." jegyében állítottam össze. Lánykám betegsége a decemberemet teljesen felborította, így hiába akartam többet készíteni saját kezűleg, egy összecsukhatós szatyorra futotta, viszont, azt egy kellemes drapp színű vászonból, aminek az elején egy stilizált virág van ólomüveg technikával varrva. Ez volt a praktikum. A kényeztetést az Oriflame-s "csoda balzsam" és egy fürdő bonbon képviselte. A szépséget pedig egy tigrisszem karlánc. Most nagyon izgulok, hogy remélem találni fog az ajándékom és örömet szerzek vele.



Dorkám túl van ez első nagy fellépésén, a kőbányai Pataky Műv. házban, közel 400 ember előtt. 2 darabot adott elő: Bach: Menüett-jét és Szőnyi Erzsébet: Mazurka c. darabját. Nagyon szépen, bátran bement a színpadra; meghajolt; szépen, csinosan, elegánsan leült a zongorához; feltette a kezét a billentyűkre; átérezte a lejátszandó darabot és elkezdett zongorázni. (Számára ismeretlen, nagyon kemény billentésű hangszeren játszott, ahhoz képest, szerintem, nagyon szépen árnyalta a darabot.) Az első szám után szépen letette a kezét az ölébe- ahogy kell - lélekben felkészült a teljesen más habitusú darabra, ám a közönség elkezdett tapsolni, Dorka feltette a kezét újra a billentyűkre, megvárta, hogy elcsöndesedjenek a nézőtéren és nagy lendülettel elkezdte játszani a Mazurkáját. Ment minden szépen, de aztán elcsúszott véletlenül a keze... nem döbbent le, hanem olyan gyorsan újra kezdte, hogy -szerintem- a közönség nagy része észre sem vette, hogy ezt Szőnyi nem is így írta meg. Szó, mi szó: Dorka kivágta magát!! Nem mondom, hogy nem örültem volna, ha hibátlanul sikerül a fellépése, de így, a talpraesettsége miatt büszkébb nem lehettem volna rá, mint amilyen most vagyok. (Na ez egy jó bonyolult mondatra sikerült, de azért remélem érthető) No, szóval, végzett a zongorázással, felállt, meghajolt, NAGY-NAGY tapsot kapott, szépen helyére ment a színpad túloldalán lévő székéhez és én, a nézőtéren, ha nem ültem volna, biztos összerogytam volna... Na, de túl vagyunk rajta és ettől is erősebb és okosabb lett a lányom (...és én is! :) )
...MOST... BOLDOG VAGYOK!!! (De pszt! Ilyet manapság nagyon óvatosan szabad mondani, mert nem sikk... de kit érdekel ez most?! :) )

12 megjegyzés:

  1. Gratulálok a lánykádnak a sikeres előadáshoz, s gratulálok Neked a lánykádhoz!! s most egy kicsinykét irigykedem, majd gyorsan előszedem emlékeim bugyrából a hasonló emlékeket...valami jó nekem is legyen!! :DDD...a világ egyik legjobb érzése, mikor az ember büszke lehet gyermekére! :D Sok-sok ilyen érzést kívánok még!!

    VálaszTörlés
  2. Ne törődj semmiféle " sikk" el !
    Az legyen a fontos, hogy Dorci
    meggyógyult, és hogy szépen játszott. Ahogy én megismertem nem az a drukkos fajta, ez sokat segit
    majd Neki az életben is.
    A családdal kapcsolatban egy harmadik blogban válaszoltam Neked is. Puszilom Dorkát, és gratula.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok én is Dorkának! Egyszer majd jó lenne meghallgatni, hogyan játszik. :)

    A karácsonyi meglepetésen én még dolgozom, de terveim szerint ma este befejezem és holnap kiugrom vele a postára, talán még időben odaér majd.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, a Lányom nevében is! :)
    Szívesen játszik bárkinek, szinte bárhol: pl. Médiamarkt, Metro, West End City: Zene műbolt... csak egy zongora kell és Ő már játszik... és játszik...

    VálaszTörlés
  5. Ki ne örülne ilyen szépségeknek?
    Lányodnak meg nagy gratuláció - joggal lehetsz büszke édesanya.

    VálaszTörlés
  6. "de kit érdekel ez most?! :) ) " Engem igen!!!:)) Legyél nagyon sokszor és sokáig boldog!!!!!!! :))

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a lányodnak! Sikk, nem sikk: jó hallani, hogy valaki boldog,mert mindenki csak panaszkodik! Légy rá büszke és őrizd a boldogságod! :-)

    VálaszTörlés
  8. Ó, lemaradt: csodás kis csomagot állítottál össze!

    VálaszTörlés
  9. Dorka szuper kislány, külön gratulálok a teljesítményéhez. Nem semmi annyi ember elött szerepelni. Félreütések, meg lesznek is, mert csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.
    A szereplés, pedig külön gyorideg lehet. Azt is meg kell szokni.:)
    Büszke lehetsz a leányzóra. :)

    VálaszTörlés
  10. Még egyszer köszönöm a szép szavakat Mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
  11. jaj, Ercsi! Nem tudom, mi van a blogommal, de látom, már napok óta bejegyeztél, én meg csak most olvasom, mert az a fránya bloglista nem szól, hogy írtál! Most újra felveszlek!
    Na de a lényeg: szuper lányod van! és egyáltalán nem játszott könnyű darabokat! sajnos én épp a lámpalázam miatt nem vittem többre a zenével. Ez óriási dolog, hogy Ő már ilyen fiatalon ilyen jól kezeli ezeket a helyzeteket! Én is veletek örülök! :))))

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok Dorka talpraesett fellépéséhez, és anyukának a BOLDOGSÁGÁHOZ!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails