2008. december 7., vasárnap

Annyi minden történt mostanság...

Történt jó és rossz, hideg-meleg, ahogy mondani szokás...
(-) Dorkám beteg lett a hét elején, tüszős mandulagyulladása volt, ráadásul csütörtökön zongora vizsgája volt, pontosabban "meghallgatás".
(+) Nagyon megdicsérték, hibátlanul játszotta le a 3 vizsga darabját. Azt mondták fantasztikus a kéz technikája, nagyon gyorsan tud billenteni. Építő kritikaként 2 dolgot mondtak:
  1. Dorka általában kissé leengedett csuklóval szokott zongorázni (ez nem túl helyes, de egyenlőre ez van...), na, most nagyon ki akart tenni magáért és megemelte csuklóját, ez nem a számára megszokott póz volt, ezért kicsit merevebben billentett.
  2. Anikó néni mondta, hogy a vizsga zongora egy kemény billentésű hangszer, keményebben kell bánni vele, lelkére kötötte Dorkának, hogy erősebben billentsen, mint a gyakorló zongorán. Dorkám szót fogadott, csak kicsit keményebb lett, mint kellett volna. De ezek csak apró kis hibák voltak.
(+) Szombat reggel megjött a Mikulás.
Dorkám előző este készített ki neki enni, innivalót, még levelet is írt neki, hogy reméli ízleni fog neki, amivel megvendégeljük...
Nem értjük, hogy nem hallottuk meg, amikor itt járt nálunk... Dorka tudta a választ. Azért nem ébredtünk fel, mert amikor jön a Mikulás, akkor az egész házra álomport hint, hogy jó mélyen aludjunk, így Ő nyugodtan tud mindenhova bemenni, ajándékot vinni és még egy-két szavas üzenetet is hagyni. Mert bizony még írt is Dorkának egy-két kedves szót!!!!
(-) Aztán délelőtt elmentünk Dorcsival segíteni a Barátnőmnek. A férje nem tudja már elképzelni vele,- velük az életet, mással szeretne élni, ezért válnak és a Barátném költözik. Teljesen szét van esve szegény, a szívem szakad meg érte...
(+) Délután a Bátyáméknál volt buli, egyrészről "megtélapóztuk" egymást, de főleg Zsaninak (keresztlányomnak) volt a 16. szülinapja. Neki készítettem egy tolltartót, de majd még fog kapni valamit, csak még készül... A Karácsonnyal összevonva szokták tartani a szülinapját, tekintettel arra, hogy 23.-án este született, de most egy meglepetés bulival ünnepeltük meg azt a jeles napot... mert a 16 egy nagyon szép szám!!! A bátyám másik gyerkőcének, Ádámnak két hete volt szintén egy ilyen bulija, akkor az Ősöktől Ádám egy MP4 lejátszót kapott, tőlem pedig egy ígérvényt, hogy varrok neki egy tokot az MP4-nek. Sok ilyet nem szeretnék varrni, mert így, hogy nem volt nálam a minta darab, amire a tokot kellett varrnom, igen nehéz volt a pontos méret tartása. Maga a tok nem egy nagy kaland, bár így is elszöszöltem vele egy fél napot(Jéé!! ezt szó szerint is lehet venni, mivel rag technikával készült :) )
Zsancinak is egy egyszerű tokot varrtam, ez illik az Ő serdülő stílusához.
Dorka egy nagyon jó kis ajándékot talált ki Zsaninak. Zsani nagy Dolák-Saly rajongó, konkrétan a www.dolak.gportal.hu rajongói oldal egyik szerkesztője (talán a szülőanyja is?)
Szóval Dorka kitalálta, hogy mentsünk le a netről két jó képet Dolák-Salyról, kinyomtatjuk, belamináljuk, kilyukasztjuk, kulcskarikát fűzünk bele és már kész is egy egyedi kulcstartó!! Én annyival toldottam meg, hogy a lyukat megerősítettem egy ringlivel. Zsani, azt hiszem, ennek örült a legjobban minden ajándéka közt! :)

Mostanában készülgetek a Karácsonyra. Hímzek egy nagyon szép kis terítőt, pont olyan, ami illik a mi lakásunkba, akár a színét, akár a mintáját nézve. A képek, sajnos, nem adják vissza milyen szép az alapszín, olyan kellemes narancsos-téglás. Mondjuk jó sokat kell hímezni fémszálas hímzővel (az nem tartozik a kedvenceim közé...) Abban más, mint amit általában hímezni szoktam, hogy nem keresztszemes, hanem láncöltéssel és lapos öltéssel kell varrni. A lapos öltés nekem maga a mumus, de azért igyekezek...

A hátralévő két hét a suliból igen kiadós lesz!
Dorka az énekkarral 10.én fellép az Árkádban, 15.-én főpróba a Pataky Műv.házban a nagycsaládosok koncertjére, ahol Dorka énekel és zongorázik is.
17.-én maga a koncert lesz.
19.-én Mindenki templomában karácsonyi koncert a sulival.
20.-án koncert a suliban. Közben nyalánkságként fogszabályzó és egyéb nyalánkságok. Ezért imádom a Karácsonyt, akkor olyan klasszul belassulnak a pillanatok, lecsendesedünk, megpihenünk! Ez maga a csoda... A CSODA!!!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép dolgokat alkottál ismét! Nagyon büszke lehetsz a Lányodra! Olyan jó, hogy ilyen ügyes, tehetséges! A zene nagyon sok örömöt jelentett, jelent nekem máig is. Ha örömöm, ha bánatom van, zongorázom kicsit, felér ez ezer pszichológussal! Azt hiszem, Dorka is valahogy így lehet ezzel, de ezen kívül óriási élmény a zene hallgatása, tovább ajándékozása. Örülök, hogy Ti ezt tudjátok! :)

    VálaszTörlés
  2. Garatulálok Dorkának, no meg a szülőknek Dorkához :)

    VálaszTörlés
  3. ... hogy Te milyen kis szorgalmas voltál...
    Lányodnak gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat!
    Adél: Igen a zene fontos Dorkának, minden, amit elért ezen a területen, minden az Ő választása volt, az Ő akarata, szorgalma, ügyessége... Nagyon becsülöm érte!!

    VálaszTörlés
  5. Szia drága ! Megdobtalak egy hófolyóval, nézz be hozzám !

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails