2010. július 10., szombat

Angyali zene

Mostanában akadtam erre a zenére, egész egyszerűen elbűvöl a sima, tiszta, csillogó hangzása.
Saint-Preux egy kortárs francia zeneszerző.
Biztos a zenei képzettségem erősen hiányos, de nem tartoznak kedvenceim közé a mai zeneszerzők. Hiányzik a zenéjükből számomra a harmónia.  Ezen a területen erősen konzervatív az ízlésem, a nagy kedvencem Bach, Vivaldi, Mozart.
Pár évvel ezelőtt szerencsém volt a Zeneakadémián egy kedves rokonunk diploma koncertjén részt venni.
A koncert két részből állt, az elsőben olyan szép zenék voltak, hogy a hideg futkosott a hátamon a gyönyörűségtől, a második részben (kötelezően) egy mai zeneszerző művét adták elő (többek közt), úgy éreztem magam, mint ha egy piacra vetődtem volna és mindenki mondaná a magáét, mindenki igyekezne túl kiabálni a másikat és semmi összhangot, harmóniát nem éreztem... nem így Saint Preux zenéjében. Tehát most már nem mondhatom, hogy nem szeretem a kortárs zeneszerzőket, hanem mostantól így helyes: Van kortárs zeneszerző, akit szeretek.

3 megjegyzés:

 1. Ezt úgy sem fogod elhinni, de be van készítve a bejegyzéseim közé piszkozatban ez, és az Allegretto pour Flute. Utóbbi azért, mert fuvoláztam magam is, és imádon ennek a hengszernek a hangzását. Még nem találtam meg azt a hangulatot, ami indokolná, hogy kitegyem a blogomba, mert sokan nem is értenék, hogy hogyan jön ez hozzám. Pedig gyakran meghallgatom. Igaz ennek a Saint Preux-nek ez egy igen régi lemezéről van, talán 1974-ből, és az összes többi sokkal modernebb. Na de persze, hogy ez a barokkos hangzás jobban belefúrta magát a füledbe, ha Vivaldiért, Mozartért vagy oda. Én is nagyon szívesen hallgatom őket (is).

  VálaszTörlés
 2. Igen ez az 1973-as lemezről való!
  Tedd fel Te is kedvencedet, szeretném meghallgatni! :))

  VálaszTörlés
 3. Kitettem neked az ugri-bugri oszlopomba!

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails