2009. április 7., kedd

Csak úgy...

Először is szeretném megköszönni az előző bejegyzésemhez a hozzászólásokat! Összegzésképp azt lehet mondani, hogy a két véglet van rendszerezésben; vagy nagyon precízen tárolunk, mint a régi röltexekben vagy ömlesztjük a kincseket, mert élvezünk kotorászni közte, mindenesetre az ötletbörzébe belinkelem ezt a bejegyzésem okulásképp bárkinek, akinek gondja van a tárolással.


Aztán szerettem volna még elmesélni, hogy Dorka lányom suli váltása eddig milyen változásokat hozott az életünkbe.
Dorka, az Ő kérésére napközis lett, 4-kor úgy hozom haza, hogy kész és leenőrízve a házi, itthonra már csak az esetleges szóbeli tanulnivalók és a zongora, szolfézs tanulnivalók maradnak.
Nem kell haza hozni a rengeteg tankönyvet, így keddtől csütörtökig csak a farmer táskájával jár a suliba. Pénteken is csak az én kérésemre hozza haza a cuccait, hogy átnézhessem. A másik suliban sokszor majd hanyatt vágta magát, amikor a hátára akasztottam a háti táskáját, sokszor meghaladta a táska súlya a 10 kg-ot.
Mivel a tanító néni nagy hangsúlyt fektet a szép füzet vezetésre, a szép írásra, Dorka csodálatos változáson ment át ezen a területen is. Kezd egyre szebben írni. (Én meg azt hittem,hogy a lányom genetikusan alkalmatlan a szép írásra, mivel akármit csináltam vele, eddig még ilyen szépen írni nem láttam, de lám-lám, ennyit számít, hogy mit "követelnek" tőle a suliban) Ami érdekes, hogy kezd Ő maga is gyönyörködni egy-egy betűjében vagy szavában, saját maga számára is érdekes, hogy tud Ő szépen is írni!
Napközi előtt játszanak egy nagyot az iskola udvarán, ami szép, árnyas, tagolt, sok klassz játékkal tele.
Nagyon sok felé viszik őket, az utóbbi 3 hétben voltak:
  • A Mezőgazdasági múzeumban, ahol párokba állva egy jó-pár kérdéssel összeállított lapot kellett kitölteniük. Rohangásztak, keresgélték a helyes megoldásokat, észre sem vették mennyit tanultak.
  • A Ludvig múzeumban egy foglalkozáson vettek részt, ezek az infók még ülepednek a lánykámban, de egyszer csak majd kitörnek...
  • Főváros Nagycirkuszban az első sorból élvezhették az előadást, visonghattak, amikor a bohóc lespriccelte őket vízzel, izgulhattak a légtornászokért, csodálhatták az oroszlánokat, a lovakat és a helyes kutyusokat. Mikor érte mentünk a suliba, elkezdett mesélni és fogalmam sincs hol vett levegőt, mert másfél óráig csak kifelé jött a levegő belőle, mert mesélt, mesélt és mesélt... :)
  • Ma egy Afrika előadásra mentek a Móricz Zsigmond körtérre.
  • Holnap Diana kiállításra mennek, oda elkísérem én is őket.
  • Április vége felé mennek az Állatkertbe.
  • Júniusban pedig 3 napos osztálykirándulás lesz Ópusztaszerre, ahol jurtában fognak lakni, lovagolnak, íjászkodnak és még nem tudom mi mindet csinálnak majd, de rengeteg klassz programot állítottak össze nekik!
  • Mióta ebbe a suliba jár, szerdánként elviszem egy közeli helyre, játékos gerinc tornára, amit nagyon szeret és most vasárnap ugyanitt indítottak gyerekeknek hastánc foglakozást! Jaj, ezt rettentően élvezte!!! Csak úgy rázta a popsiját... :) (Na, most valahonnan fel kell hajtanom csirgő-csörgő kendőt a fenekére!)
Dorka már kapott jegyeket, 3-5 közti szórásban, de több az 5-ös és nagyon büszke vagyok rá, sőt még igazgatói dicséretet is kapott a március 15-i szerepléséért. Dorka számára a legértékesebb mégis a matek törtek-témazáró dolgozat 5-öse, mert nem csak egyszerűen oda írta az osztályfőnök, hogy 5-ös, hanem egy pár szóval még megtoldotta az értékelést: "...Dorka! Látszik a sok tanulás és gyakorlás, megérdemelted az 5-öst!..." Dorcsikám 2 napig ezzel a mondattal kelt, feküdt! Nagyon jól esett neki, hogy Anikó néni így is elismerte erőfeszítéseit. Nem sokba kerül ez egy tanárnak(kb. 20 másodperc), de a gyerek napokig boldog tőle!!!
Egyre inkább azt gondolom, hogy jól döntöttünk a váltást illetően! Bár Dorkában még vannak feszültségek az új környezet, az új szabályok és a rengeteg új arc miatt, de napról-napra oldódik egy kicsit.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök neki, hogy jó döntésnek bizonyult az iskolaváltás, többször is gondoltam Rátok.

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy ennyire sikerült az iskolaváltás! :-)

    Varrógép ügyben döntöttem, végül is a 6600-as mellett tettem le a voksom, de mire elhtároztam magam, kifogytak a készletből, a mai viszonyok közepette, meg nem tudom, hogy áldozzak-e ilyen sok pénzt egy új varrógépre, mikor tulajdonképpen van egy jól működőm. :-) És ki tudja, mennyi lesz az új ár az árfolyamváltozások miatt...

    VálaszTörlés
  3. Így olvasva is nagyon jó döntésnek tűnik!! :O)

    VálaszTörlés
  4. De jó!!!! Naggyon büszke vagyok a Lánykádra, ezt tessék Neki is megmondani! :)

    VálaszTörlés
  5. Anita!
    A 6600 még jobb gép, mint az enyém, nem? Persze, Te tudod mit mersz bevállalni, ma nehéz döntést hozni, amikor tulajdonképpen egy hobbiról van szó!!
    Abile!
    Köszi!! :)
    Léda!
    Igenis! Értettem! Átadom! :)))

    VálaszTörlés
  6. Igen, az egy komolyabb masina, ma kérdeztem rá, hogy mikor érkezik várhatóan, de még legalább egy hónap, mire a boltba kerül... addig még majd gondolkozom, meg biztosan nem fognak kapkodni érte. :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon örülök , hogy jól sikerült az iskola váltásotok. Nagyon sokat számít egy jó tanító. Gratulálok Dorkádnak is nagyon ügyes!!!

    VálaszTörlés
  8. Légyszíves add át Dorcsikának gratulációmat, nekem meg elismerésem, hogy mertél váltani. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails