2009. március 27., péntek

Tanfolyam-Gépi applikálás

Ugyan két hete már, hogy a ráadás foltvarrás tanfolyamunknak is vége, de ez még az utolsó előtti óra anyaga volt,
csak hát... rossz kislány voltam és még csak most csináltam meg. Eredetileg karácsonyi terítőnek indult, de aztán valahogy mégsem tudtam elképzelni annak.
Viszont már többször éreztem hiányát egy jó nagy szatyor-táskának. Például, ha megyünk valahova családostul (hárman), tegyük fel vendégségbe, az alap csomagunk részét képezi 3 pár papucs, ami már nem kis méret. Nem piaci bevásárlásra szánom, de amolyan "mindentelnyel" nagy táska lesz.
Be kell valljam, olyan lassan készült, mint a Luca-széke... :)
Első nap a táska eleje,
másnap a táska hátulja (tulipános),
harmadnap délelőtt a varrás elméleti része, azaz hümmögés, délután maga a varrás.
Na, most első alkalommal morcos lett az én kis varrógépem a rétegek számától. Hát igen, ha jól számoltam 24 réteg volt, ebből 6 táska merevítő bélés és 6 réteg felvasalható pufi bélés.
OKÉ! Igaza volt, sok ez egy érző szívű gépnek... :)
A táskának belülre varrtam egy lifegő, cipzáras zsebet.
Most már csak egy házim van befejezetlenül, shadow trapunto technikával készülő...na mi? Na mi? TÁSKA! :)
A héten azért varrtam mást is, de az ajándék lesz, így azt csak később mutathatom.
Múlthét szombatján voltunk Dorkámmal a Westend Cityben, egy zongora kottát kellett vennünk...
Meglátogattuk a Varrógépcentrumot, ahol ezeket a kis kütyüket vettem.
Extra kicsi pom-pom készítőt(nagyon könnyen és gyorsan lehet vele pom-pom-ot készíteni!)
Gyűszűt(!) ez már a nem is tudom hanyadik gyűszűm, de talán ez már beválik.
Kicsi varratbontót és egy kis fém vonalzót. és még egy-két különlegesebb gombot és acryl díszt.

Aztán átmentünk az Éva kézimunka boltba, ahol nagy leértékelések voltak, ezért Dorka nagy könyörgésére vettem neki egy gobelint, amit Ő (!) fog kivarrni.

Nagyon elszoktam attól a belvárosi dzsuvától, ami a Nyugatinál fogadott a Westend metró felőli bejáratánál. Büdös, kosz, naplopók tömege, ordibálás, káromkodás, lökdösődés.
Ez Magyarország? Ez a magyar nép?
Mi tudjuk, hogy nem, de a hozzánk látogató külföldiek ezt látják, ezzel azonosítanak bennünket és én szégyellem magam. Miért nem tesz valamit a rendőrség? Nem látják? Megszokták már a látványt?
...és akkor belépünk a Westendbe, teszünk 10 lépést és átlépünk egy másik dimenzióba, egy másik világba, szemmel láthatóan jobb módú emberek sétálgatnak, vásárolgatnak a drága boltokban, költenek annyit egy cipőre vagy ruhára, mint amennyi másnak egy havi keresete.
Aztán délután haza megy a fáradt dolgozó bekapcsolja a tv-t és Mónika beköszön majd ismét jönnek a magyarok, káromkodnak, ordibálnak, egymásnak esnek. Ha nem ruhában lennének és nem emberi nyelvet beszélnének, akkor nyugodtan lehetne állítani, hogy az állatkertben vagyunk és nézzük, ahogy csimpánzok egymásnak esnek. Bocsánat a kirohanásomért, de ez borzasztó. Tudom nem kötelező ezeket a műsorokat nézni (mi nem is nézzük csak a reklámokat látjuk, de ott is bőven le lehet mérni a műsor színvonalát), el lehet kapcsolni.
De amikor én külföldön voltam, délutánonként bekapcsoltam a tv-t, mert kíváncsi voltam az adott ország tv stílusára, az emberek modorára, a hangulatra. Mivel sajnos nem beszélek idegen nyelveket, csak így tudok, érzelmi síkon információkat gyűjteni.
Bocsánat még egyszer, nem vitát szeretnék indítani, de nagyon kikívánkozott belőlem.

6 megjegyzés:

  1. Igazad van, de ne mérgelődj, nem old meg semmit :(((
    Jó a táskád, csak a 24 réteget nem értettem. No. majd ma látom, remélhetőleg !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csini a táska! Különösen is a tulipán-forma tetszik :o)! A felvasalható pufi bélés az micsoda? És hol lehet kapni?
    Pont a KáVé után voltam én is a Westendben, ugyanezen rökönyödtem meg, diákéveim alatt szerintem nem volt ennyire durva a helyzet, pedig nem is volt az még olyan régen...

    VálaszTörlés
  3. Én ma voltam a Nyugati alúljáróban és már tiszta volt, de sajnos még igy is csúnya. Viszont a Ferenc krt-i alúljáróban sorban aludtak az emberek. De a külföldiek nemcsak ezt látják, hanem a Nagy Körút üzleteit, a Kossuth Lajos utcát, a Váci utca és Petőfi Sándor utca bezárni készülő üzleteit. Ez sajnos nagyon sajnálatos!

    VálaszTörlés
  4. Zsukka!
    Lehet(sőt, biztos), hogy pongyolán fogalmaztam a bélést illetően.
    Szóval ez a bélés felvasalható és kb 0,3 cm vastag flíz.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails