2012. január 11., szerda

Karácsonyi ajándékaim

Még nem is mutattam, hogy miket készítettem egy-két családtagomnak.
Először is drága Édesanyám ajándékaival kezdeném a sort. Kell hozzájuk némi magyarázat is :)
Anyuci azt kérte, hogy szeretne egy olyan lapos neszit, amibe az utazós gyógyszereit tudja tartani és konkrét méreteket adott, de a többit rám bízta...
...Már megint félúton vettem észre, hogy meggypirosból varrok...hiába, nem tudok elvonatkoztatni, valahogy a piros mindig előkerül, ha Anyuciról van szó :)
Tudni kell Anyucikámról, hogy nagyon szereti az állatokat. A cicákat, kutyákat különösen. Szeptemberben kaptak Zsuzsikától egy szürke huncut kiscicát, a Misit. Azóta, a napi telefonjaink egyik vezérmotívuma: "Nahát ez a Misi!" felkiáltás és ezután Misi legújabb kalandjai, rosszaságai következnek. Ez adta az ötletet a cicás applikálásra, majd a hátuljának a tűzésén gondolkodtam. Hosszan. Hosszan. Aztán jött a megvilágosodás. Megörökítem ezt a mondatot. Életem első géppel írása volt ez, első nekifutásnak nem is volt olyan nagyon nehéz.
Anyuci másik kérése egy nagyon színes tolltartó volt, a fazonját is megtárgyaltuk.
Ez lett belőle:
itt bandáznak: :)
Már rég szerettem volna Anyucinak egy ilyen fülbevalót fűzni, most itt volt az alkalom. Nagyon nehéz volt fényképezni, mert csillogott-villogott, mint Salamon töke. Nagyon szép delicából készítettem, ez egy vegyes szín összeállítású gyöngycsomag, mind fémes csillogású, de az aranynak és az ezüstnek különböző árnyalatiból. A kis pikók pedig bronz színű 15/0 kásából készültek. Jó volt látni, hogy sikerült eltalálnom Anyucinak ezt a színt, mert nagyon jól állt neki!! :)
Ágikának megtetszett Dorka "sulibajárós" kis táskája.  
Hát varrtam neki is egyet:
Zsuzsika kari ajándékát megbeszéltük vele előre, egy rongyszőnyeg falvédőt kért, de meglepi nélkül nem karácsony, a karácsony.
Ez a füli neki készült:
(minta: Florelei by ZoknisPanka)
Ezt a dobozkát a pw.klubunknak helyet adó műv.ház dolgozói közül varrtam valakinek. (A csoportunk készített minden dolgozónak egyet, teleraktuk mézeskaláccsal és egyéb finomságokkal és ezzel a szerény ajándékkal köszöntük meg egész éves munkájukat.)

7 megjegyzés:

  1. nagyon szépek! A neszi felirata külön kedves :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem tartozhatnék a családhoz...:)???Szép ajándékokat készítettél.

    VálaszTörlés
  3. Szépek !
    És bennük van amiről a játékod során beszéltünk :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek és igazán bruercsisek!!!

    VálaszTörlés
  5. Ejcsikém! Nagyon találóak voltak a meglepetéseid és nem győzök dicsekedni velük. Sikeresek és nagy örömet okoztál !Lassan közkincsé válik Misi huncutságai..

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails