2011. február 14., hétfő

Lulu híradó

Gondoltam mutatok 1-2 képet a mi kis kicsikénkről. 
Imádni való kis drágaság. Mindenkit meghódít 2 másodperc alatt.
Nagyon tudja a rendet, a családi szokásokat. Reggel - egész éjszakai alvás után - együtt ébredezünk, első útja a pelusra vezet pisikélni, aztán lehet, hogy jön más is :) Utána két esélyes a dolog, vagy felugrik az ölembe még egy kicsit csicsikálni vagy neki áll rágcsázni a kis csontocskáját. Ha a csicsika mellett dönt, ez úgy néz ki, hogy felugrik az ölembe, ahol roppant otthonosan mozog, így azonnal megtalálja a helyét, kicsit kéjesen nyögdécselve eldugja nóziját és már alszik is. Imádom!!! :)


Aztán, egy kávéval később, megkérdezem "Na? Megyünk ébreszteni Dorkát?" Már pattan is és indul Dorka szobája felé, nyitom az ajtót, ahol természetesen Ő lép be először, már ugrik is az ágyra, puszizza Dorkát, aki nevetve bújik a takaró alá Lulu elől. Lulu pedig próbál utána bújni...Szóval, meg van ennek is a forgatós könyve! :)
Aztán megint rágcsázás, Dorka beágyaz, felöltözik, indul a konyhába megetetni a 4 lábúakat, ezt Lulu nagy lelkesedéssel támogatja. Ekkor is két verzió van. Vagy türelmesen ül és figyeli Dorka minden mozdulatát vagy Lüszi cicával kezdenek őrült fogócskába. Lüszi nagyon igyekszik, de Lulu már nagyon gyors, nem tudja egy könnyen lerázni őt a cicánk, már a kanapé tetején sincs "ház-ház"!!
Aztán, mikor már tele van a pocak, Lulu elhelyezkedik a kanapén újabb csicsikába kezd. Néha-néha felnéz, konstatálja, hogy hol tart a család a reggeli készülődésben, de igazából nem nagyon izgatja az egész, mivel tudja, hogy most mindenki a távozás mezejére lép és ő végre alukálhat még 3-4 órát.


Dél körül megyünk sétálni. Most, hogy ilyen hidegek vannak, öltözni kell. Ezt tudja, bár nem lelkesedik érte. Kénytelen, kelletlen, de dugja a kis fejét a pulcsiba, emelgeti a lábacskáit, öltözködik. Aztán végtelen türelemmel várja, hogy mi is felöltözzünk. A sétát összeszoktam kötni Dorkáért való menéssel, ami ugyebár kocsikázást jelent. Meg van neki a kis biztonságos helye a kocsiban, ahol szépen üldögél, figyel.


Haza jövünk, láb mosás jön, amit teljes beletörődéssel tűr, utána déli juti vitaminos rágcsa jön, majd újabb csicsika (őrület mennyit alszanak!!) 4-5 óra körül kezdődik az aktív időszaka, futkosás Lüszivel, labdázás velünk, a gumi-csirek rágcsálása


Néha elfárad, akkor egy röpke pihizés, ahol épp van:


Vacsika után újabb rohangálás a labda után és egyre feszültebben várja, hogy megkérdezzem tőle: "Lulukám! Almázunk?" Már rohan is az erkély felé, behozunk egy almát, jön velem a konyhába, megmosom az almát felvágom 8-ba, egyiknek levágom a héját, azt megeszem én, az 1/8-ot felvágom pici falatokra és már megyünk is a szobába, kivárja, hogy felvegyem az alma evős pozíciómat, már helyezkedik is és türelmesen várja, hogy "egy neked-egy nekem"-nél rá kerüljön a sor...


És már bizony ilyen nagyra nőtt, 3,2 kg. Dorka kezében is pont el tud feküdni:


Este 9 körül el kezd ágyazni, leszedi a kanapé tetejéről a takaróját, egyengeti, kapargatja, kuckózik. Mikor mi is megyünk aludni, akkor jön, felugrik a lábamhoz, elhelyezkedik és csicsikál. Ha éjszaka véletlen ráfordulok, meglökdös, hogy menjek már arébb, akkor arébb húzódok vagy nem, de megosztozunk a lehetőségeken :) Eleinte féltünk beengedni az ágyunkba, féltünk, hogy baja lesz, de már látjuk, masszív, ügyes kis kutya lett belőle. Teljes az összhang!!! 
Na, de Lüszi cica se maradjon ki a publikálásból (bár Ő kezd egyre hisztisebb lenni, nem lehet egy könnyen megsimogatni, igazából csak Dorka tudja megdajkálni, és a fotózást se nagyon szereti, folyton elugrik a gép elől...


8 megjegyzés:

  1. Fantasztikus! És az a kutyus biztonsági ülés nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos mindkettő. Csuda jópofa a kutyuskátok! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Ilyen egy kutya élet :-)
    Akinek nincs az nem is tudja elképzelni milyen lehet állattal megosztani az életünket.
    Pedig lehet élni nélkülük, de nem érdemes.
    Szerintem Lüszi egy kicsit háttérbe lett szorítva :-)) neeem ?

    VálaszTörlés
  6. Ejcsikém! Gyönyörűek a "lánykáid".
    De azért az elsőszülött mégiscsak a nyerő! Jó hogy nemsokára látom a kis családod.Pusz

    VálaszTörlés
  7. Olyan ő nektek, mint egy csecsemő! :-))) Nagyon-nagyon jó dolga van Lulunak! :-))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails