2010. szeptember 26., vasárnap

Ferdepántos alkotónap Colette-tel

Colette tele van trükkökkel, mindig is érdekeltek a mesterfogásai, gondoltam, nem hagyhatom ki a Colette-féle ferdepántos tudomány elsajátítását.
Rákosi úton a XVI.ker.-ben volt a helyszín. Tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen, bár nem sokan érkeztek így, mivel mindenki annyi cuccossal jön, mintha 1 hétig haza se akarna menni. Kocsival csak egy pillantásra szabad megállni, gyors kipakolás és már menni is kell odébb egy kis utcába leparkolni. De ez legyen a legnagyobb baja az embernek! :) A ház pont tökéletes helyszín volt egy alkotónaphoz. Egy nagyobb helység a közös alkotáshoz, egy kisebb a teázáshoz, kávézáshoz, dumcsihoz, tiszta, felszerelt mosdó, sok konnektor, sok ablak...  
Mikor odaértem már jó-páran voltak, többek közt Gabica és Colette is!
Olyan aranyosak voltak a csajok, segítettek becipelődni, hogy gyorsan elhúzhassak leparkolni a nagy szürke csodánkkal.  Épp, hogy kipakoltunk már bele is vágtunk a "lecsóba". Colette ötlete alapján mindenki mondott egy-pár szót magáról, majd jött a ferdepánt érzékeny lelkének bemutatása. Colette készült egy kis ajándékkal is nekünk, egy sk. készített ferdepánt készlettel és egy neszi alapanyaggal ajándékozott meg mindannyiunkat.
Én egy farmer piperét álmodtam meg előző nap, ezért ezeket a szuper ajándékokat eltettem egy másik alkalomra. Neki álltunk szabni, varrni, szabni, varrni és alakultak a neszik. Ahányan, annyi félék. Szentül eldöntöttem, hogy fényképezni fogok, de annyira varrtam, hogy csak a végén futottam végig a műveken és azokat, amik épp fotózható állapotban voltak, lefényképeztem. (Itt megnézheted, sajna ne számíts túl sok képre!)
Szóval ez lett az én kis piperém, fidres-fodros, vagány, csili-vili, fagolyós, csipkés... az enyém! :)


A cipzárjára makramés díszt csomóztam...természetesen a golyók itt sem maradhattak el...


Colette nagyon jó címet talált ki ezekre a közösen varrásokra. ALKOTÓNAP. Nincs izzadságszag, inspiráció viszont igen. Colette hagyja kibontakozni az alkotókat, segít, ha elakadunk, ha valaki nagyon varr, azt békén hagyja, ha konkrét kérdés, probléma merül fel, trükköket mutat. Olyan trükköket, amit, ahogy nézel, azt mondod, hogy: "Hát, persze!"
Nekem nagyon bejön. Várom a következő alkalmat!!


8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű neszit készítettél!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda lelkes beszámoló:-)
    Ahogy olvaslak benneteket, egyre inkább belémszorul a szó... még várok egy kicsit, aztán már csak
    linkelek:-)

    Micikém, nagyon várlak, nagyon:-)

    VálaszTörlés
  3. Az lemaradt, hogy nagyon-nagyon köszönöm...

    VálaszTörlés
  4. Még jobban féjdítod a szívem, hogy nem tudtam ott lenni. :(
    Pedig itt van a szomszédban!!!

    VálaszTörlés
  5. Még jobban féjdítod a szívem, hogy nem tudtam ott lenni. :(
    Pedig itt van a szomszédban!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Erika! Nagyon örülök, hogy téged is megismertelek! A piperéd nagyon tetszik, fantasztiks, hogy érzed az arányokat: azt hinné az ember, hogy ennyi dísz már sok lesz - és nem!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lehetett! Sajna igen-igen messze vagytok... :o(

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails