2012. március 12., hétfő

Füzettartó egy kis-nagylánynak

Bő egy hónapja varrtam, azokban a napokban, amikor Lulut még nagyon felöltöztetve sem mertem kivinni sétálni, nehogy oda fagyjon az aszfalthoz.
Azt kérte az anyuka, hogy vidám, tavaszias hangulatú füzettartót varrjak lánykájának. Úgy örültem a kérésnek, mert amíg varrtam, segített elhinni, hogy idén sem fog kimaradni az életünkből a tavasz...
...és lám! Nézzünk csak ki az ablakon, süt a nap (mondjuk nekem ez csak a lelkemnek szép, mert a szemem folyamatosan könnyezik, ahogy öregszek egyre fényérzékenyebb a szemem), néha már csicseregnek is a madarak és a hőmérséklet is eszembe juttatja, hogy jó lesz megint fogyózni, mert lekerülnek a télikabátok és a nagy pulcsi...:)
Apropó! Ti hogy alszotok az utóbbi napokban? Mi pocsékul. Mindenki csak forgolódik az ágyában, felébred-elalszik-felébred-elalszik, Lulu is folyamatosan jön-megy éjjel, kopog a kis körme a parkettán, Janim, aki 1 évben jó, ha egyszer álmodik, most hülyeségeket hord össze az agyában éjnek évadján...Szóval kezdünk kipurcanni. 
Komolyan érdekel, más is rosszul alszik mostanában vagy csak mi bénázunk?

5 megjegyzés:

 1. Szépségesek a színek ezen a füzettartón. Ez formája szerint egy nagy méretű neszeszer és csak simán bele kell tenni a füzetet vagy van benne valamilyen speciális tartórész?
  Nem tudom mi lehet az oka, hogy nem jól tudtok aludni, de mindenképp érdemes lenne megkeresnetek az okokat, mert hosszú távon biztos, hogy nagyon fárasztó lehet kialvatlannak lenni. Szerencsére én inkább az alvásba "menekülök" ha bármilyen problémám van... mindig tudok aludni... :o)

  VálaszTörlés
 2. A tavasz soha nem mart még el :-)
  Pláne ha csalogatod a szép friss színekkel !

  A nem alvásról :
  Ugyan nem vagyok professzor (ebben sem )csak natúr érdeklődő , vagy még inkább kíváncsi öregasszony akit zavar a telihold.
  Március 8 án telihold volt.
  Az előtte és utána következő napokban a hold hatása befolyásolja az arra érzékeny személyeket.
  Még a tetejébe párosult egy igen ritka légköroptikai jelenséggel a mi jó öreg teliholdunk.
  Ezt hívják napkutyának is.(Márc.4.)
  Ám tulajdonképp ez egy holdháló, ami a napokban meg kétszereződőtt.
  Egyenesen arányosan a hatása is.

  És azt sem szabad elfelejteni, hogy mi is változunk. Aki jó alvó volt az elérve egy kort nem fog tudni annyit aludni, és lehet ez fordítva is.

  Aztán a kor előre haladtával az alvás igény le is csökken.
  Én ma fél háromtól fent vagyok.

  VálaszTörlés
 3. Bocsánat !
  A tavasz még soha nem maradt el ,
  így van helyesen :-)

  VálaszTörlés
 4. Abilém! Tulajdonképpen igen, ez egy nagy neszihez hasonlít, csak épp A/5-ös méretű füzetekhez méretezve. Nincs belül semmi extra.
  Magdikám! Köszi a hozzászólásod, nekem is gyanús, hogy valami légköri viszonyok, holdállás, szél van a dologban.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép lett! :-) A tavaszt is sikerült idecsalogatni! :-)
  Hallottam napkitörésről is mostanság. Lehet az zavarja az álmotokat!

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails