2011. december 16., péntek

Az a megtiszteltetés ért, hogy...

...én készíthettem egy nyugdíjba vonuló hölgy ajándékát, amit a kollégáktól kapott.
Irma, a most már nyugdíjashölgy elég konkrétan tudta, hogy mit szeretne. Vagány farmeros szettet. Némi fáradt rózsaszínnel kombinálva és egy "tildás" neszit, ami illik hozzá. Mondta: bátran csilivilizzek, díszítsek. A táska előlapjának a mintáját is konkrétan kérte egy régebbi táskám alapján. A neszit rám bízta, a táskához passzolóan rózsaszín paszpóllal díszítettem az áthajlót és különböző léptékű átlós tűzéssel díszítettem a neszit. A rózsaszín kordból húztam be hozzá gombot, így oldva meg a záródást.
Már igencsak rég elkészültem a táskával és a neszivel, de nem mutathattam, mert az ünnepelt csak nyugdíjba vonulásakor láthatta meg.
Na, de most már mutathatom :)
A kollégák visszajelzése alapján Irma örült és elégedett volt.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én ezeknek a kéréseknek mélyen átérzem a fontosságát. Lelki szemeim előtt látom a megajándékozottat és azon igyekszek, amikor megkapja az ajándékát szívből tudjon mosolyogni, örülni. Boldogság töltse el, akárhányszor a táskámra, vagy neszimre vagy épp egy-egy ékszeremre néz és szeretettel gondoljon azokra, akiktől kapta, ebben az esetben a kollégákra.
Mostanában elég sok felkérést kaptam, hogy legyek én az angyalka, aki az ajándékot elkészíti a karácsonyfa alá. Nagyon érzem ezeknek a kéréseknek is a megtisztelő bizalmát. Hisz valaki rám bízza egy számára fontos személy örömét. Rajtam múlik, hogy szép pillanatokat szerezzek. Ti gondoltok ilyenekre vagy csak én spilázom túl a dolgot?

9 megjegyzés:

  1. ...én is nyugdíjba mennék, ha ilyet hordhatnék:)Nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  2. Ujabban azt veszem észre, hogy egyre többen kezdik értékelni a pw holmiket és igenis odafigyelnek, hogy milyen az a valami. Nyugodtan gondoldd jól át továbbra is, mert a szerzett öröm Neked a legszebb köszönet és olyan sikerélmény, amire mindenkinek szüksége van!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! A táska eleje meg egyenesen csodás!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek!
    Én mindig ilyesmire gondolok és halálra izgulom magam, hogy tényleg tetszik? Ilyesmire gondolt? Őszintén örül? :-))) Tényleg a szívét lelkét beleteszi az ember!

    VálaszTörlés
  5. Hi! Greetings from Finland! The bag is so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! www.quiltworld2.blogspot.com
    Yours, Ulla

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű szép szett!!! Látszik hogy benne van szíved-lelked :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm lányok, asszonyok!! :) Örülök, hogy írtatok, minden szó nagy kincs a mostani ínséges időkben :))

    VálaszTörlés
  8. Hyvä Ulla! Kiitos sanoista kehuja! Kävin blogissasi, ihania asioita luot!

    VálaszTörlés
  9. Szerintünk se spilázod túl, bizony valakinek az elégedettsége, öröme múlik az elkészítésen.
    Talán ezért is olyan jó, mikor utólag visszajeleznek, hogy mennyire tetszett az ajándék.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails