2009. december 1., kedd

Tele van a hócsukám!!!!!


Dorkám már majd' másfél hónapja beteg.
  • október 25. Akkor kezdődött az őszi szünet, szegénykém pont az elejére lebetegedett, mentünk a doki néninkhez, torokgyulladás, Bioparox ide-oda, köptető, szünet után mehet suliba.
  • november 2. Elment suliba, nem mintha teljesen meggyógyult volna, de már nem köpte ki a tüdejét, azon a héten járt , de a következő hétre...
  • november 9., megint beteg lett, visszaesett. Akkor elmentünk önszorgalomból fül-orr-gégére, mondtuk már több, mint 2 hete erősen köhög, jön is föl neki trutyi, fújja az orrát, nem részletezem mi lesz a zsepiben....Elküldték rögtön tüdő és arc röntgenre, eredmény minden tiszta. Hála az égnek, de akkor mi van? Mert valami azért csak van...Megint jött a diagnózis, mint már kicsi kora óta mindig, túl kicsi a garat íve és az orr járatok (keskeny a gyerek feje, na), a legkisebb fertőzés is erőteljesen bedugítja. Majd kinövi. Na jó, de most nagyon nehéz, állandóan köhög, taknyol.
  • november 16. Suliba ment. (De minek, rögtön belefutott egy magyar dolgozatba, eredmény: 1 !!!!)
  • november 16. este 8 óra: Anya, úgy érzem hánynom kell...! És már ment is... Utána éjjel még egyszer, aztán már "csak" a hasa ment, de nem kicsit. (Megjegyzem, akkor éjszaka felváltva nyomtuk az ipart Dorkával, Janim nem győzött ugrálni körülöttünk. Én inkább az indulási oldalon adtam ki, ami előtte bejött...) Másnap a dokik egymás kezébe adták a kilincset. Diagnózis fertőző bélfertőzés. Én még megspékeltem lázzal is az én betegségemet. Úgy kihánykolódtam magam akkor éjjel, hogy másnapra mindenem fájt, izomlázam volt a hasamban, a hátamban, a vállamban. Görcsölt a lábam, kiment belőlem minden ásványi anyag, szédelegtem, járni alig bírtam. Hihetetlen, de kb. 5 kg-ot kidobtam magamból egy éjszaka. Na, azon a héten is itthon kellett maradjon a kislányom.
  • november 23. Suli. Dolgozat, dolgozat hátán, még a tanuló szobára is meginvitálta a matek tanár egy soron kívüli, témazáró pótlásra. ("élvezet", mert folyamatos jövés-menés közben piszokul lehet koncentrálni...) 
  • november 30. 12 óra. Telefon a suliból, Dorka rosszul van, menjek érte, ha tudok. Hogy a fenébe ne mennék, 10 perc múlva már ott is voltam, Dorka kóválygott, fájt a feje, hányingere volt. Rögtön vittem a doki nénihez. Amíg vártunk, hogy bejussunk, a gyerek egyre csak kornyadt, rázta a hideg, kértem lázmérőt, 38,5 volt a láza. Kértem, hadd ne várjuk ki a sort, mert percről-percre gyengült Dorka, áááá, nem lehet, várjam ki a sort. Félóra múlva bejutottunk. Vizsgálat. "Ez egy korrekt Influenza, hogy melyik a kutya tudja, labor tudná csak kimutatni." (Szerintem ez az a mondat, amit mostanság a szülők legkevésbé szeretnének hallani!) Volt oltva? Jött a kérdés. Lett volna, ha lett volna 3 napnál tovább egészséges. Haza mentünk, a láza úgy jött-ment egész nap, mintha muszáj lenne neki.  Ma reggel 5-kor 39,1 volt a csimutám láza, priznic, lázcsillapító, hála az égnek ez a láz most hajlandó reagálni a csillapítási kísérleteimre.
Azt mondta doktor nénink, hogy a serdülő lányoknál az első menstruációt megelőzően ez gyakran előfordul. Mármint, hogy az immunrendszerük egy bölcsisével vetekszik. Háááát! Úgy legyen! Remélem csak ennek köszönhető, mert ez így nagyon rossz mindenkinek.
Rossz Dorkának, mert állandóan lemarad, állandóan pótolnia kell, állandóan kilóg a sorból.
Rossz nekem, mert állandó lelkiismeret furdalásom van, mert mindig az jár a fejemben, ha Dorka beteg, hogy mit csináltam, csinálok rosszul.
Rossz a családnak egészében, mert állandóan kiesünk az életritmusunkból.
Lulu kutyikánk egy tündér, érzi, hogy baj van, mert nagyon nyugodtan figyel, jó kutya. Lüszi cica levakarhatatlan Dorkáról. Egyfolytában őrzi Dorcsit. Megy utána, kíséri W.C.-re, konyhába, egyik szobából a másikba...

18 megjegyzés:

  1. Ó, drágáim! Jobbulást! A Jóisten adjon nektek sok erőt!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk ez hasonkoképpen müködik mostanában....a Sarj minden bacit hazahoz az ovodábol és végigfertözi a családot... a hasmenéses variácio oktoberben volt aktuális, a taknyászás novemberben...
    Nem is értem, amikor a lányom kicsi volt nem ragasztott rám minden nyavaját...de az unokám most mindent bepotol.
    Tiszta szivböl kivánom hogy a kislányod jobban legyen...és ne gondold hogy valamit nem jol csinálsz! Az hogy ilyesmi is eszedbe jut, az is azt mutatja hogy jo Anyukája vagy Dorkának!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Jobbulást kívánok Dorkának !

    VálaszTörlés
  4. Istenem! Nagyon együttérzek veled! Ez szívfájdító!
    Reméljük tényleg a menses az oka és "hamar" túllesztek rajta.
    Amúgy hozzám az orvost akarták kihívni apuék, mert annyira rosszul voltam mielőtt megjött elsőnek. Láz, hányás, hasmenés(WC-n ültem, előttem egy lavór).Bízzunk benne, hogy hamarosan jobbra fordultok.

    VálaszTörlés
  5. Mielőbbi gyógyulást Dorkának .
    Szerintem te csodálatos anya vagy nem csináltál semmit rosszul .
    Csak nagy lánykád lesz .

    VálaszTörlés
  6. Úgy sajnálom, hogy ilyen hamar nagylányok lesznek a kislányaink! :o( Mi meg néhány év és az elmúltától fogunk legalább ennyire szenvedni ...

    Mielőbbi gyógyulást kívánok Dorkának! Millió puszi!

    VálaszTörlés
  7. Csatlakozom az előttem szólókhoz: azt sürgősen felejtsd el, hogy miattad beteg a gyerek. És természetesen jobbulást és gyógyulást kívánok neki!
    Az én gyermekem is hasonlóképpen beteg egy csomószor- sajnos. Mi is felváltva szedjük az antibiotikumot és utána meg az immunerősítőket. :(

    VálaszTörlés
  8. Kicsikéim!
    Nehéz ezt a serdülő kort elviselni de ez teszi majd széppé az életet.
    Gyógyuljatok meg mindketten egyikőtök lélekben, másikótok testben.Semelyikőtök nem hibás ezért a betegség sorozatért, ne keressétek magatokban a hibát, mert úgy nehezebb.(Volt egy kislány aki 2 évesen 12 hétig fülfájással küszködött, de már jól van!:-)))
    Csak bátorság!!!!

    VálaszTörlés
  9. Jaj, de durva! Jobbulást Dorkának, Neked pedig sok erőt!
    Köszönöm az érdeklődést, nagyon jól esett! Tényleg nincs időm írni a blogba, de egyébként minden rendben, csak iszonyúan elfáradok minden nap. Sajnos nem is varrok annyit. :(

    VálaszTörlés
  10. Óóóó szegények! Még olvasni is rossz volt.:( Küldök egy kis pozitív energiát Nektek!!!!! Sok puszi!

    VálaszTörlés
  11. Jaj, lányok! De jól esnek a szavaitok! Igyekszek nem elkettyenni, de nem mindig sikerül :(

    VálaszTörlés
  12. Persze, az ember el van kenődve, ha beteg a gyereke. Én is elvoltam, amikor az enyémnek volt 39,4 a láza... De mindenkinek lehet beteg a gyereke, az nem az anyát minősíti. Szóval jobbulást, kitartást...egy jó vicces filmet nézzetek meg együtt...
    :)

    VálaszTörlés
  13. Jajj, szegénykéim! Nektek aztán kijutott mostanában! Nagyon sajnállak, együtt érzek, és mielőbbi gyógyulást kívánok Dorkának!!!
    Sokszor pusziljuk!

    VálaszTörlés
  14. Dorka üzeni: Mindenkinek köszönöm sa pozitív energiát! Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  15. Jobbulást nektek! Tényleg nagyon sokáig tart, és ez a láz rémisztő!!! Kitartást neked!

    VálaszTörlés
  16. Kedves Erika!

    Egy hatalmas mennyiségű gyógyító felhőt címeztem Hozzátok! Sikeres, gyors és mielőbbi visszarázódást kívánok az életbe!!!!

    Nagyon jó anya vagy! Biztos, hogy 10 véletlenszerűen kiválasztott anyából 8 nem üti meg a Te szeretet és gondoskodás szintedet!!!

    Annyi minden negatívum van most a mindennapjainkban. Mindenhonnan a rosszhíreket zúdítják a nyakunkba, csoda, hogy ez tudatosodik bennünk??? Nagyon erősnek kell lenni, hogy ezt túléljük! Nektek nagyon összejött mostanában, még olvasni is szomorú, hát még átélni. De biztos túl lesztek rajta rövidesen, erős család vagytok!!! Kitartás és Dorka nagymamaként majd mosolyogva és bölcsen mesélheti az unokáinak az ő nővé válásának történetét.

    Sok-sok-sok erőt és kitartást kívánok Nektek sok szeretettel:

    Zsófi, a tavalyi húzogatósod

    VálaszTörlés
  17. Remélem már jobban van Dorcika, Neked sok erőt kívánok az ápoláshoz!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails