2009. augusztus 13., csütörtök

Könyvajánló

Kicsikató hívta fel a figyelmem erre a tündéri könyvre.
Meg is vettem, de mindig volt valami, amiért nem tudtam bele kezdeni. Aztán hétfő este a kezembe akadt, beleolvastam és... ott ragadtam.
Fantasztikusan lebilincselő, egy szálon futó történet.
Nagyon kedves a főszereplő kislány. Azt hiszem minden kismama ilyen kislányról álmodozik, amikor még a szíve alatt hordja magzatát. Kedves, cserfes, élénk, barátságos, jó indulatú, bájos kislányról álmodozunk, valljuk be. Ez a könyv teljesen elvarázsolt, előírnám kötelező olvasmánynak, főleg kislányok tudnák beleélni magukat a történetbe, de van a könyvben egy kisfiú is, aki szerető rokonokra és boldog otthonra vágyik. Emiatt talán a fiúk sem hánynának tőle. Dorkámnak már mondtam, ha átrágta magát a Pál utcai fiúk kislányokat "lebilincselő" történetén, akkor mindenképp olvassa el. Egyenlőre még nem érti nagy lelkesedésem, de majd megérti... csak kezdje el! :)
Ha a könyv fő témáját, az élet játékát sokan -és még többen- játszanánk, szebb világban élhetnénk. Persze, tudom, nincs világosság sötétség nélkül, de egy kicsit több világosságot még elviselnénk! Nem?! :)
Köszönöm Katókám!!!!!! :)

7 megjegyzés:

  1. Egyetértek, bárcsak többen ismernék ezt a játékot :-)

    A könyvet én is olvastam, nekem is nagyon-nagyon tetszett, és készült belőle egy nagyon jó film is :-)

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kedvenc könyvem, többször is elolvastam már :)

    VálaszTörlés
  3. Tündérke! Tényleg készült belőle film? Mi a címe?

    VálaszTörlés
  4. Hú, a filmre én is nagyon kíváncsi lennék. Nem is sejtettem, hogy ennyien ismerjük, örülök, hogy tetszett:))) Sokszor el fogod még olvasni, meglátod...:))

    VálaszTörlés
  5. Évtizedek óta egyik legkedvesebb könyvem!Mostanában újra gyakran eszembejut.....

    VálaszTörlés
  6. Utánanéztem a neten, Pollyanna címen többször is megfilmesítették, én az 1960-as változatot láttam, Hayley Mills főszereplésével: http://www.imdb.com/title/tt0054195/
    Ő játszott egyébként a Szülők csapdában c. Disney-féle két Lotti feldolgozásban is.

    VálaszTörlés
  7. bocs, nem tudok rendesen irni, nem jo a gep.
    en is ismerem, epp 11 evesen olvastam eloszor, aztan meg soksyor elovettem.
    mult heten angolul olvastam, mert kezembe kerult konnyitett olvasmany formajaban. ugy nem olyan izgi, de elvezheto. ja, igen, csak most kezdtem angolt tanulni, meg annyit sem tudok, mint dorka, neki talan a magyar utan angolul is hasznos lehet.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails