2009. augusztus 5., szerda

Az elsők...

A mostani hétvége hozott egy két meglepetést.
Sok, életem első... élményét kaptam:
 • A párom a sógornőmmel karöltve nagy titokban megszervezte életem első meglepetés összejövetelét. Volt: szobába belépéskor "MEGLEPETÉÉÉÉÉS" kiabálás, az egész család összejött a kedvemért, volt sok-sok ajándék, még a kicsik (Dorkám és a Keresztfiam) is készültek saját készítésű ajándékkal, volt finom kaja, torták és nagy nevetések, jó ízű beszélgetések. Késő este volt, amikor elköszöntünk. Erre biztos mindig emlékezni fogok!!!
 • Az én drága férjemtől egy 4 napos családi Wellness pihenést kaptam-kaptunk. Még sosem voltam ilyen helyen. Életem első ilyen élménye lesz. Jó messze megyünk. A szálló jelmondata sokat elárul: "Luxus a világ végén." :))
 • Megkaptam életem első orchideáját. Mindig is imádtam őket, de valahogy még sosem kaptam. Nézzétek csak, milyen gyönyörű!!!!
Hófehérke! :)
 • Az én drága uram életem legszebb tortájával is megajándékozott. Volt tűzijáték, meg marcipán. Maga volt volt az 5 csillagos élvezet! :) Maga a torta nem volt túl nagy, mert úgy adódott, hogy 2 naposra sikerült az ünneplés és ez a tortát a második napon kaptam, amikor csak 7-en voltunk. De! Ilyen finom tortát még nem ettem és a szépsége is nagyon megfogott. Sima fehér felület, rajta kis rózsaszín virágocskák, kis barna girlandok, mint megannyi apró tetkó, ezüst kis golyócskák... Egy szó, mint száz. Mielőtt felvágtam volna vagy 5 percig csak néztem-néztem-rögzítettem az emlékeimben, hogy majd elmesélhessem az unokámnak milyen szépet is kaptam a 40. szülinapomra a nagyapitól! :)

A barátnőm tegnap kérdezte, hogy éltem meg, mit éreztem a 40-es szám kapcsán.
Hát ez elgondolkodtatott, már mint az, hogy szavakba öntsem érzéseim.
Gondolok sok mindent, de talán van egy-két fontosabb vonal, pl:
 • minden valószínűség szerint túl vagyok életem felén. Ez nem túl jó érzés, de ez van, nincs vész.
 • leltárt csináltam:
 1. van egy szerető férjem, aki olyan életet teremt nekünk, amiért nagyon hálás lehetek neki
 2. van egy szép és okos, egészséges lányom, akit imádok. (Igaz nem egy gyermeket szerettünk volna, de így hozta a sors. Ezt kell elfogadni. Ezt el kell fogadni.)
 3. élnek a Szüleim
 4. testvéreimmel nagyon jó a viszonyom
 5. nyugodt életem van (már amennyire lehet ez egy zajos, büdös városban a nyolcadik emeleten)
 6. férjem támogatja a hobbijaimat
Azt hiszem ez több, mint elég az elégedettséghez.
Aztán még eszembe jutott valami. Nem tudom, ki hogy van vele, de én lélekben még mindig nagyon "gyereknek" éreztem magam. De most, hogy kimondtam, hogy 40 éves lettem, valahogy egyre jobban azt érzem, hogy felnőttem. A fenébe is, 40 éves nő vagyok, nem éppen tini! :) Most már, köszönöm, ne mondja meg senki kéretlenül mit gondoljak, mit csináljak, mit mondjak, hogy éljek. A hangsúly nagyon ott van a "kéretlenül" szavon. De! Továbbra is számítok számos ember élet-tapasztalatára, tanácsára, különösen a Szüleimére!!!
A barátnőmmel a beszélgetés végén azzal zártuk a témát:
"Jól vagyok! :)"

15 megjegyzés:

 1. Jajj, Te drága!!! Ennyi szépség!!! Ekkora meglepetés!!! Mégegyszer nagyon, de nagyon sok boldogságot kívánok Neked, élj ilyen harmóniában, ilyen biztonságban, még sok-sok évig, kis Családod körében! :O) ...és fantasztikus pár napot kívánok Nektek a luxusban, a világ végén!!! :O) Puszillak!

  VálaszTörlés
 2. Néni kérem ! helyesen gondolod a leírtakat.
  Ha megengeded én a 2. pontnál fordítva kezdtem volna a felsorolást!Egészséges , okos, szép!
  Én akkor éreztem magam először felnőttnek mikor már egy szülőm sem volt.
  Képes vagyok azt gondolni , hogy belátok a " kéretlen " szó mögé,
  és nem tudom hogy olvassák e a blogod .
  Azt pedig magad döntöd el mikor vagy kislány, és mikor vagy néni,
  és ajánlom a démon jelző használatát is olykor olykor:))

  VálaszTörlés
 3. Olyan jó volt olvasni! Hihetelenül jó! Annyi ember panaszkodik mostanság és bizony igen sokan közülük joggal. Olyan jó látni egy EMBERT, aki elégedett az életével, aki boldog. Azzal tud boldog lenni,ami, aki adatott neki.

  Büszke lenne-e a kislány, aki voltál a nőre, aki lettél?

  (Sejtem a választ:))

  VálaszTörlés
 4. Nagyon boldog szülinapot:)))
  Igazán remek családod van!

  VálaszTörlés
 5. Nem 40 éves vagy, hanem tizennyolc, huszonkét éves tapasztalattal. (internetes gyöngyszem) :DDDDD

  Ez egy nagyon boldog szülinap volt! Háááát ezért van énnekem nagycsaládom, hogy majdan ilyen népes összejöveteleket lehessen tartani!!! Isten éltessen sokáig!!:D

  Ezek szerint csak 1 nap különbség van köztünk??!!!

  VálaszTörlés
 6. Gondolj arra, hogy a 40 év az nem is olyan sok! Majd ha több leszel, akkor mondod, de szeretnék mégegyszer 40 éves lenni! Olyan gyorsan megy az idő! Boldog szülinapot!

  VálaszTörlés
 7. Isten éltessen, igazán remek szülinapod lehetett :)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a jó kívánságokat!
  ******************
  Ida13!
  Nagy vonalakban igen, persze van, amit nem így képzeltem, de a főcsapás nagyon is rendben van! :)
  *****************
  Lomaquilt!
  Nem vagyok bánatos a 40 év miatt. Nagyon nem! :) Vagy úgy tűnt? :)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon sok boldogságot kívánok! Emlékezetes ,eseménydús szülinapot varázsoltak Neked a szeretteid! Pihenj jól a luxus Wellness alatt. :o)e

  VálaszTörlés
 10. Még egyszer nagyon sok boldogságot kívánok neked, és tényleg nagyon jó lehetett a buli! Ilyen nagy meglepit.... és nem is számítottál semmire?
  Jajj ezek olyan jó dolgok.
  És a többire: Tudod mi a legjobb? Az, hogy észreveszed a nagy dolgokat és értékeled. Másoknak ez ott van a szemük előtt és mégis siránkoznak, hogy nekik milyen rossz!
  Boldog vagy! Egy boldog, családos családdal és tehetséggel megáldott 40-es vagy! Szeretném ha 40 évesen én is ilyeneket mondhatnék!
  Gratulálok és ugyanilyen éveket kívánok neked!

  VálaszTörlés
 11. Isten éltessen még nagyon sokáig ugyanilyen boldogságban!

  VálaszTörlés
 12. Mivel a jeles ünnepen nem olvastalak... így utólag kívánok Neked nagyon sok boldogságot és azt, hogy még legalább 40 évig "jól legyél" ! :o))

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails