2009. augusztus 10., hétfő

Ez nem egy happy történet! :(((

Kész! Nincs több ötletem...Nem tudunk zöld ágra vergődni a szomszédunkkal.
Adott egy közös folyosó, ami igazából egyik lakóé sem, hanem a szövetkezetünk tulajdona.
A házi rend szerint bármit elhelyezni a folyosón csak az adott folyosóhoz tartozó lakások tulajdonosainak engedélyével lehet és csak úgy, hogy ne akadályozza a szabad mozgást.
Mint a képen is látható a remek közbiztonság miatt rács van a folyosóajtón, a rács befelé nyílik.
Na, most itt kezdődik a probléma.
A szomszédasszonyunk mániákusan a fal mellé pakolja a cuccait... és a korlát mellé is. A korlát mellé pakolttól nem tudjuk rendesen kitárni a rácsot, a fal mellé pakolt tárgyaktól pedig a rácsot meg sem tudjuk rendesen közelíteni.
Fél éve már sikerült megértetnem velük, ha a fal mellé pakol, nem tudunk a folyosón közlekedni, akkor úgy tűnt, fel is fogja, áttette a korlát mellé a gyerek biciklijét. Na, de jött a gyerek szülinapja és kapott egy új bicajt. Nehogy mááá eső érje (felhívnám a figyelmet kép jobb felső felén látható elő-tetőre!), megint bekerült a fal mellé.
Majd most egy hete megérkezett a második gyerek, vele együtt egy új babakocsi is. Egy baromi nagy babakocsi!!! Kompletten elfoglalja a folyosó felét.
Hétvégén már a férjemnél is betelt a pohár, szólt nekik, hogy ezen változtatni kell.
Erre nagy kegyesen átrakták a korlát felé, de közölték, ha esni fog ill. éjjelre mindig vissza fog kerülni a fal mellé.
Világos! Ha esik, csúszkáljunk mi a vizes linóleumon. Bár az eső mondjuk tényleg nem nagyon szokott gondot okozni, annál inkább télen a lefagyott pára. Dorka zakózott már el miatta.
Össze nem hajlandó csukni a kocsit, mert akkor állandóan ki kell pakolni a bevásárló részből és ne adj isten piszkos lesz a kocsi...
Ma bekopogtam hozzá, mivel reggel 10-kor még a fal mellett parkolt a járgány, szépen köszöntem, megkérdeztem, hogy ráér-e. A válasz: egy nagyon kicsit.
"Beszéljük meg ezt a babakocsi problémát!" kértem; erre felkapta a vizet, közölte elege van belőlem, a babakocsi már pedig maradni fog, ahol van. Nagyon nyugodt hangon kértem higgadjon le, felőlem maradhat a babakocsi a folyosón, de értse meg, nem tudunk tőle mozogni, ha a fal mellett marad. A házi rendet is megemlítettem neki, erre fogta, odarántotta a babakocsit a korlát mellé, " fejezd be!" és rám csapta az ajtót. Azóta már megint visszatette a fal mellé.
Se ki, se be nem tudunk mozdulni attól nyomorult babakocsitól, csak, ha arrébb toljuk, de nem szeretünk hozzá nyúlni a holmijukhoz. Ők se szeretik!
Mi a fitty fenét csináljak még vele? Egyszerűen nem lehet vele beszélni.
Nem szóltunk, amikor "szép" pirosra festették a falat megkérdezésünk nélkül, amikor napokig érlelik vízben a pecázáshoz a kukoricát (irdatlan büdös), amikor az első gyerek szaros pelenkáit kerülgettük a folyosón 1 évig ( ne a lakást büdösítse, kitette csak úgy az ajtó elé, 2-3 naponta összeszedte és ledobta a szemétledobón.) Mindössze azért szóltunk és szólunk, hogy a közlekedésben ne akadályozzon a tárgyaival. Tényleg nem lehet velünk együtt élni? Tényleg nagyon macerásak vagyunk és kekecek? Már kezdek kételkedni...
Ha van valakinek használható ötlete, vagy került már hasonló szituba, kérem ossza meg velem, adjon tanácsot, mert már nem tudom mit csináljak!!! :((
az új bicaj baloldalt, szemét halmaz a jobb oldalon a sarokban... és már gyűlik a pelus csomag is :(

A mega járgány
A fal mellet van teljesen, de így is elfoglalja a fél folyosót és a rácsot sem tudjuk kinyitni tőle...

20 megjegyzés:

  1. Szia, valószínűleg én is kitennék valamit, hogy akadályba ütközzön ő is, így talán megérti a helyzetet. Vagy felhívhatjátok a gondnokot, hogy segítsen elmagyarázni, hogy biztonsági okokból semmiképpen saem lehet ekkora helyet elfoglalni a folyosóból. Ne adj isten, tűz van, akkor nem lehet átugrálni ezer dolgon.
    Kitartás, szörnyű egy helyzet tud ez lenni!

    VálaszTörlés
  2. Haaaat nehez helyzet. Tanacsot nem nagyon tudok adni, de most meg jobban orulok hogy a mi legkozelebbi szomszedunk masfel kilometerre lakik tolunk:-))) Amig panel lakasban laktunk, nekunk is volt ilyen fantasztikus szomszedunk. Es nala rajottem hogy minnel szebben, nyugottabban beszeltunk veluk a felmerul problemarol, annal hamarab kaptak fel a vizet. Sajnos vannak emberek akikel nem tudsz zold agra vergodni. Vagy csendben turitek, vagy kemenyen a sarkatokra altok. Remelem hogy a gondotok hamar megoldodik.

    VálaszTörlés
  3. Az biztos, hogy nem vagytok sem macerásak sem kekecek!Bennük van a hiba, de sajnos semmi tanácsot nem tudok adni.

    VálaszTörlés
  4. Drága Ercsi!

    Teljesen együtt tudok érezni Veled! Az előző szomszédunk kezet foghatna a tiétekkel! A helyzet: közös kapubejáró, ahova mindent odapakolt amit csak el tudsz képzelni! Négyen voltak(vannak) a négy felnőtt méretű bicikli a kapualjban egymás hegyén hátán! Közlekedni lehetetlen, és mi is csak mondtuk és mondtuk, de hiába, hogy pakoljon el! Én mindig bevittem a lányok babakocsiját a lakásba, nem volt ebből gond! Kerülgettük bent! Nagy dolog! ...de ha sétálni indultuk előtte tereprendezést kellett tartanom, mert nem fért el a babakocsi, hogy ki tudjak menni! Ez mellett iszonyatosan rendetlenek voltak! Kb. 10 éve újítgatták a lakásukat, az udvar tele építési törmelékekkel, kupacokban mindenütt! Nem hogy a lányokkal nem tudtam kitenni a lábam a közös udvarra, aminek megjegyzem a nagyobb része a mi tulajdonunk volt, hanem még a konyhaablakomon is utaltam kinézni, mert folyton a szomszéd szemetét kellett bámulnom! ...és hogy az íre feltegyem a pontot, abszolút nem érdekelte őket a mocsok, a kosz!!! Az asszonyka nyaranta kényelmesen leterített egy törölközőt a cementeszsákok tetejére, felvette a falat bikinijét, és órák hosszat napozgatott a szemétdombon!!! Biztos vagyok benne, hogy ez csak minket zavart, rajta látszott hogy istenien érzi magát, és nem érti, én miért nem tartok vele?!
    Szóval vannak ilyen emberek mindenhol. Nekünk hála istennek ez megoldódott, mert elköltöztünk! Nem ez volt a fő ok, de hidd el, hogy nyugodtabbak vagyunk azóta!
    Hogy mit tudnék tanácsként neked adni? Hát...sok-sok kitartást! ...és próbáljatok meg a szövetkezettől segítséget kérni, és próbáljatok fütyülni az egészre! Mi is így éltük túl a tetteiket! Hosszú ideig tartott, de talán mondhatom, hogy a végére sikerült, hogy nem vettünk tudomást róluk! Tudom, hogy ez sovány vígasz, de megpróbáltuk a problémával élni... :o(( Sajnálom, hogy nem tudtam konkrét dologgal, tippel segíteni!...és felejtsd el, hogy magatokban keresitek a hibát!!!!!
    Puszi és türelem: Noémi

    VálaszTörlés
  5. Felháborító, hogy mennyi értetlen ember van! Egyszerűen meg sem próbálnak együttélni másokkal! Az ilyen miért nem megy magánportára! A mi lépcsőházunk nem gangos, de itt is vannak babakocsi gondok. No, azért nem ilyen rémes. Van földszint, első, második. Minden szinten van egy kicsi gyerek. Mi vagyunk legfelül, mi a padlásfordulóig felcipeljük mindig a babakocsit. A földszinti barátnőmék beviszik a lakásba (ott kerülgetik!), a középső szomszéd pedig az ajtóban hagyja, vagy a lakása, vagy a bejárat mellett. Ezt kerülgetjük. Hébe-hóba leviszi a pincébe, akkor a miénk elé tolja, nekünk ott van a másik kocsi, amit hosszabb utakra szoktam (próbálok) kivenni a pincéből. Szóltunk már mi is (de mi még nem elég nyomatékosan). :(

    VálaszTörlés
  6. Jajj!
    Az ilyenekkel én nem tudom, hogy mit lehet csinálni. Bár magamat ismervén lelógatnám az erkélyről azt a biciklit és babakocsit.
    Amúgy közös képviselő?
    Az együttélés azt jelenti, hogy a felek mindent megtesznek, hogy a másikat szabad mozgásukba ne korlátozzák. Ilyenkor a leghatásosabb a tűzvédelmi előírások áttanulmányozása. El lehet nekik mondani, hogy titeket veszélyeztetnek, ha nem biztosítják a szabad utat, márpedig ha így tesznek, akkor a rendőrséghez fordulhattok jogosan.

    Mi olyan helyen lakunk, hogy nincs előttünk semmi, csak a nyers természet. Azért fizettünk sok millót, hogy csönd legyen és tiszta levegőt szívjunk. Az egyik lakó folyamatosan lehozza a ház elé a tragacsát, és bömbölteti órákon keresztül. Nálunk ő a legnagyobb baj a házban, vele szemben is a társasház alapító okirat alapján járunk el. Sikere lesz a dolognak.
    Nektek is sok sikert!(Mondom: Tűzvédelmi előírásra hivatkozzatok, mert akkor a rendőrség is felszólíthatja őket!)

    VálaszTörlés
  7. És esetleg az megbeszélni, hogy senki semmit!!! nem pakol a folyosóra? Tudod, ki szagolgatna ezt meg azt. Meg tudod ki korcsolyázna más miatt. Hihetetlen, hogy nem lehet velük mit kezdeni.

    VálaszTörlés
  8. Szia Bruercsi.

    Néha nekünk is gondot jelentenek a tárgyak, igaz csak takarítás szempontjából.
    Vagy szólj a közös képviselőnek - bár szerintem nem sok mindent fog tudni tenni, márcsak azért sem, mert a lakók közötti "civakodás" - ra nem nagyon fog tudni lépni.
    Én biztos valami olyan dolgot találnék ki, ami meg a szomszédodat fogja idegesíteni, és ha befejezi a mások idegesítését, akkor Ti is befejezitek.
    Talán észbekap.
    Csak nehogy jobban elmérgesedjen a helyzet, mert az csak roszabb lesz.
    Az meg senkinek sem jó.
    Szóval nem irigyellek...
    Remélem nem baj, hogy ismeretlenül írtam.

    VálaszTörlés
  9. Keresd meg a közös képviselőt, és semmiképpen ne hagyjátok ennyiben. Feljelentés is lehet a dologból, ha van a háznak SZMSZ-e, akkor peres útig elvihető a dolog...
    Első lépés, hogy szólj a közös képviselőnek. Szerintem.
    Vagy pingáld le a biciklit :D
    És kezdj el hasonlóan idegesítően viselkedni.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Nincs pince? A mi házunkban, ami igen hasonlít a tiétekre lent, a bejárati ajtó mellett volt egy furcsán kicsi, dupla ajtóval ellátott beugró. Direkt babakocsi tárolására találták ki. Ahogy anyuka bejött a főbejáraton, letehette elzárt helyre a járgányt. A bringát mifelénk mindenki a saját erkélyén tárolta... volt, aki felszerelte a falra.
    A pelenka és kuka.. Ha ledobó van, mi a fenének nem dobja le minden nap? Abba pisi, meg kaki van, ami nem épp veszélytelen... bacik, fertőzések?
    Oké, ahogy kivettem, szülés után van a szomszédasszonyod. Baby blue hódol? Együttérzésem mindkettőtöknek. Szorítok, hogy sikerüljön megoldani!

    VálaszTörlés
  11. Az egymás hergelése semmiképpen sem lehet megoldás. Akkor ti sem lesztek különbek.
    Annak idején TI hogyan oldottátok meg a babakocsi témát?Egy akkora babakocsi összecsukva sem sokkal kisebb.
    Egyébként én a szomszédot is meg tudom érteni. Ő sem akarja a saját gyermekét csúszkáltatni a loggián. A nyirkos idő szerintem be fogja kényszeríteni a kocsit, mert nagyon hideg lesz a picinek. Esetleg ezt az "aggodalmadat" kellene számára megértő módon előadni és akkor legalább a kocsi a lakásba kerül. (a lakáshoz is van erély, vagy loggia?)

    VálaszTörlés
  12. Megnézném, hogy az a tervező, engedélyező stb. aki az ilyen lakásokat tervezte engedélyezte, hol lakik? Én voltam olyan lakásban, ahol szintén egy folyosóról két lakás volt megközelithető. Ott a hátsó lakó pakolta annyira teli a folyosót, hogy az első lakó alig fért hozzá az ajtajához. (nem tudta teljesen kinyitni!) Szólni lehet a közös képviselőnek, hivatkozni tűzvédelmi előirásokra stb. ez sajnos csak ideig óráig segitség, marad a harag! Kitartás, türelem!

    VálaszTörlés
  13. Kellemetlen, de biztos tudna tenni ellene a közös képviselő. Házirend biztos tartozik a házhoz és mindenkinek kötelessége betartani.
    Esetleg a fotókat meg lehetne neki is mutazni.

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a sok együttérzést, amit felém sugároztok. Köszönöm, hogy időt nem sajnálva megosztottátok Ti is keserű tapasztalataitokat. Köszönöm a tippeket, bár nem tudom mindet megfogadni, mert vagy nem én lennék, ha megtenném, vagy nem tudom megtenni egyszerű okoknál fogva. Pl.: nálunk nincs se gondnok, se közösképviselő. Diszpécseri rendszer van, az pedig azt mondja, hogy oldjuk meg valahogy, a mi bajunk...
    Agresszióval nem tudok reagálni, mert az nem én lennék, a legtöbb, amit megteszek, hogy néha jól becsapom az ajtót. Durva, mi?! :)
    A sok történet, mait megosztottatok velem, arra is nagyon jó volt, hogy érezzem nem vagyok egyedül ilyen problémával a világban, tehát ne sajnáljam annyira magam! :)
    Ida kérdezte, én hova tettem annak idején a babakocsinkat és van-e mindenkinek erkélye...
    Én rögtön összecsuktam és az előszobában kerülgettük a járgányt, igaz akkoriban még nem ők laktak itt a szomszédban. Amikor már nem volt babakocsi, hanem helyette a kismotor vagy a bicaj, azt is az ajtónknál a korlát mellett tároltuk, de már vagy 5 éve, hogy azt se, mert lent tároljuk a garázsban. Nekünk ezen a közös folyosón egyedül egy szelektív hulladék (összepréselt műanyag flakonnak!) gyűjtésére szolgáló szennyes-tartó van.
    Minden lakáshoz tartozik erkély, nekik is van, tavasszal üvegeztették be. De nem fogják átvinni a lakáson a bicajt vagy a babakocsit, mert ne adj isten összepiszkít valamit, míg átviszik. Ez a nő fantasztikusan tiszta nő, szerintem túlzottan is. Minden estét porszívózással fejez be, ez még nem lenne furcsa, de így is indítja a reggelt, ez nekem már sok... :)
    Az első gyerekének is végig kint volt a kocsija, csak az lényegesen kisebb volt. Télen úgy indulnak óvodába, hogy már indulás előtt félórával kirakja a gyerek csizmáját a hidegre, majd a gyerek kimegy zokniban, leül a linóleumra és felhúzza. Volt már a kislány kórházban is súlyos felfázással. Utána egy évig kellett vinni kontrollra... Ja, így is jönnek haza. Még az erkélyen leveszik a csizmát, ott topognak mezítláb a hideg padlón, brrrrr!
    Szóval nem egyszerű a nő,kissé kényszeres, csak hát nekünk is élni kellene...
    Ismét bizonyítást nyert egyik kedvenc mondásom, a mondás fontossága és alap igazsága lét elemünk.(lenne)
    ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI!

    VálaszTörlés
  15. Ercsikém! Ne hagyd magad az indulataid által legyőzni. Igaz sokat kell tűrni és nyelni a közvetlen lakótársaktól, de képzeld el ezt egy elmérgesedett helyzetben. Butaságra - butasággal válaszolni nagy butaság! Türelem és józan ész sok mindent legyőz. Csocsi

    VálaszTörlés
  16. Szia Ercsi!
    Most tedd el szépen az érzékeny lekedet, és amikor nem tudsz elmenni a babakocsitól, szépen told át a másik oldalra, ezt megcsinálod párszor, és ha nem tetszik a buggyant tyúknak, hogy hozzá nyúlsz, akkor talán rájön a lényegre és ő tolja a helyére. a kakis zacskókat, én bizony oda tenném egy bottal az ajtaja elé, hátha bele lép és megtanulná mi a rend. Ha meg szólna érte, " szépen az orrára csapnám az ajtót. Sajnos muszáj a saját fegyverével élni, hogy rá lehessen vezetni a rendre.
    Amit a hidegről ír az borzalom, kiskorú veszélyeztetése tételt símán kimeríti. Mit fog csinálni a kicsivel télre, azt is kiteszi majd hűlni? Brrr.
    Lehet újra családi ház után kellen néznetek???

    VálaszTörlés
  17. Ó Erika, tényleg rosszabb a helyzet, mint gondolni mertem volna!
    Mi lenne, ha te is odatennéd a szemeted az övé mellé egy kis felirattal, hogy "Kösz, hogy leviszed!"?
    A mi emeletünkön is van egy ilyen fiatal pár. Ott is lehet valami kényszeresség,de ennyire? Náluk is ki szokott lenni téve a szemét. Ha nagyon rossz, vagy jó kedvemben leszek én oda fogom tenni az enyémet is megjegyezve, hogy milyen jó, hogy már nem kell levinni, mert valaki összegyűjti.

    VálaszTörlés
  18. NA, ehhez nem tudok mit szólni, ilyennel még nem volt dolgunk. Olyannal már igen, hogy anyuék szomszédjában disznót (nem egyet), szárnyasokat, egyebet tartottak. Csak éppen az etetésen-itatáson kívül nemigen törődtek velük. Aztán már más állatok is voltak, egerek, patkányok, nyestek, amik odaszoktak és borzalmas bűz. Reggelente az Öreg kijött, és 1/2 6-6 óra között ellenőrizte, hogy melyik tyúk fog aznap tojni. Azt a hangzavart és szegény tyúkok! A szomszédság persze hiába reklamált, aztán valamelyik kiderítette, hogy ekkora telkeken nem is lehetne állatot tartani, pláne ilyen körülmények között. Kijött az Önkormányzat, először figyelmeztetés (pénzbírság volt kilátásba helyezve), ennyi elég is volt. Adtak nekik időt és szépen felszámoltak mindent, talány egy-két tyúk maradt, de az már senkit nem zavar.

    És hab a tortán, ugyan volt bent wc, de a kinti budit használták (ez persze magánügy), és oda volt bevezetve a disznók alól a trágya is. Ezt évente egyszer-kétszer (mikor, hogy telt meg)kihordták a zsbkendőnyi földterületre esős időben! NA az volt a szagorgia! És aztán az ezen termelt zöldséget meg is ették.

    Mi családi házban lakunk, mégsem hagytam kint a fiam babakocsiját sosem, pedig nem túl nagy a lakóterünk. Szépen összecsuktam és kész. Ha kint hagyom, akkor összefekszi a szomszéd macskája, sőt esetleg bele is végzi a dolgát, kiszívja a nap, veri az eső, mivel legtöbbször fúj a szél, telehordja porral egyébbel. Télen hóval, nyirokkal. Nem értem. Ha annyira mániás, akkor miért nem zavarja, hogy a gyereke az összefagyott, és poros egyebes babakocsiba kell, hogy feküdjön, üljön!? Meg a hidegben áll szegény kicsi lány. Az nem baj, ha a kórházba kell hordani és egy életre kitol vele?

    Nem fogom megérteni... Csak éppen segíteni nem tudtam. Valaki már javasolta, hogy toldd arrébb, ha útban van, szerintem is tedd meg. A szaros pelusokat meg (gumikesztyűt azért húzzál), tedd egy műanyag zacskóba, és akaszd a kilincsre. HA reklamál, akor mondd azt, hogy a folyosó nem szeméttároló, a szemétledobó csak néhány lépésre van. Még a kukáig sem kell lemennie, és ennyire nem képes.

    VálaszTörlés
  19. Hello!
    Menj be nyugodtan az önkormányzathoz és birtokháborítás címén tegyél bejelentést.

    VálaszTörlés
  20. Szia! Nemrég kattintottam ide - és már is itt maradtam. Ez az első hozzászólásom.
    Most nem fejtem ki részletesebben, de mind az akadálypálya, mind a szeméthegy iszonyatos.
    Ez borzasztó, hogy csak a saját családjára higiénikus ennyire, a többi meg le van ejtve.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails