2008. szeptember 24., szerda

Tanfolyam-Papírra varrás



Megkezdődött az utolsó kurzusom a Meseboltban.
Már nagyon vártam... és Dorcsim is.
Természetesen nem azt vártam, hogy végre az utolsó legyen, hanem, hogy végre legyen már. Ki vagyok éhezve minden új tudásra.
Két technikát tanítottak nekünk a múlt alkalommal, a papírra varrást és a papíron varrást.
A papírra varrást technikailag leginkább a nagymama virágos kertjéhez tudnám hasonlítani. Kis sablonokra fércelve, a széleket ráhajtva rávarrjuk a kis anyag darabkákat, majd ezeket megfelelően összeillesztve rejtett öltésekkel összevarrjuk, majd kibontjuk a férc varrást, ezzel a sablon újra használhatóvá válik. A képpel pedig nincs más dolgunk, mint bármilyen másik blokk-kal... Én most egy pici faliképet csináltam a kis fámból.
A papíron varrásnál géppel rávarrjuk a papírra az adott anyagokat(Ezzel a technikával nagyon pontosan lehet dolgozni!) , majd, ha készen vagyunk a varrással letépkedjük a papírt a művünkről (Figyelem! Emiatt érdemes rögtön duplán másolni a sablonokat, mivel a varrás végén, amire dolgoztunk, apró fecnikként végzi a szemetesben.)
A második technika házi feladata még készül, majd azt is megmutatom...

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, a papírravarrást én is tervezem kipróbálni. Viszont a másiknál nálam ott menne csődbe a dolog, hogy 'rejtett' öltésekkel összevarrjuk...:))) Nem igazán megy a 'rejtett' öltés:)

    VálaszTörlés
  2. Én is kipróbálom valamikor, ötletes!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós minta ez a kis fácska és szépen is varrtad meg.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok!
    Örülök, hogy írtatok! Olyan jó, amikor nem csak olvasás üzemmódban vannak a látogatóim! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen megcsináltad ezt a fácskát...nem is gondoltam, hogy ilyet is lehet varrni "nagymamis" módszerrel...én is a meseboltba járok tanfolyamra, csak én még az elején tartok, nagyon örülök, hogy belevágtam.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Körmi! Örülök, hogy tetszik!Kihez jársz tanfolyamra?

    VálaszTörlés
  7. Lajos Katalinhoz. S ha jól következtetek -tanfolyamok meghírdetése alapján- akkor a kezdő tanfolyamra épül a következő, tehát lesz folytatás is!....Te már akkor a "ráadást" járod? így az utolsó kurzus?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails