2008. szeptember 12., péntek

Kukucs kendő



Régóta készültem Mirza kisbabájának, Dorkának varrni egy kis apróságot.
Hosszas gondolkodás után egy kukucs kendő megvarrása mellett döntöttem, több ilyen kendőt varrtak már a csajok a fórumon (bocsi mindenkitől, de nem tudok most nevet mondani).
Szeretném megosztani veletek, hogy mit miért választottam:
A színeket igyekeztem úgy válogatni, hogy az egy kisbaba számára érdekes lehessen, az anyaga egyik oldalon finom baby plüss (megjegyzem ilyen macerás anyagot nem sokat hord hátán a föld, nyúlik erre-arra, kunkorodik, pöndörödik...) a hátulja pedig finom, jó minőségű baba mintás piké.
A kis elefánt és nyuszi direkt egymásra néz, huncut módon :)
A kis lebegő könyvecskébe nejlon zacskót varrtam több rétegben, hogy zörögjön kicsit (de nem túl zavaróan!), ha a kendő gazdija babrálja a gombot vagy a fülecskét.
Direkt csak egy helyen tűztem keresztbe, hogy puha maradjon (A tűzés ugyan szebb tartást adna neki, de keményebbé is teszi...
A kis bugyorban házilag készített kis csörgő van (Két ásványvizes flakon kupakját szembefordítottam, gyöngyöt tettem a belsejébe, cellux-szal keresztbe kasul körbetekertem, flízzel betekertem és még cérnával is körbe-körbe tekertem, hogy puha legyen és mosható, de biztonságos is, ami ha babáról van szó létfontosságú). Annak több oka volt, hogy házilag készítettem:
  1. Sehol nem kaptam kellemes hangú, méretű csörgőt.
  2. Olyat akartam, ami nem nehéz, így ha a baba a hátán fekve fogja és elfárad, elejti a kendőt és az ráesik, ne üsse meg (teszteltem magamon! :))) )
De azt hozzá kell tennem, hogy nem saját ötlet a kupak, valahol olvastam ezt is.(Ismét bocsi, de nem tudom hol, pedig, mint a csekély értelmű Mici mackó ültem és törtem a fejem, de....semmi...
A kendő széleire mindenféle szalagot varrtam, ami felkeltheti majd az érdeklődését a babának és még esetleg rögzítésre is jó,hogy ne tudja kidobni a babakocsiból, mert mint tudjuk az az egyik kedvenc időtöltésük a kis lurkóknak..., hiszen olyan jó fej ez az anya, olyan jópofa, ahogy hajuldozik és puffog a 10. kör után... :)
A gombokat extra erős cérnával, többször rögzített módon varrtam fel (de azért néha ellenőrizni kell), ha egyenlőre párnaként szeretnék használni talán praktikus ezeket levágni, hogy nehogy megnyomja a kis buksiját.
A túl oldalra direkt nem tettem semmit, mert, ha éppen kukucs kendőként funkcionál, ne karcolhassa meg a kis arcát, vagy nem menjen bármi is a szemébe a kis embernek.
Remélem sokáig tudják majd használni és talán megéli, hogy olyan szerencsében részesülhessen, mint Pjulcsyék Piri babája!:))

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én vagyok a kupakos csajszi!:)))
    Nagyon örülök, hogy te is kupakolsz, nagyon édes lett a kendő. Én babámnak is most ez a kedvence, mármint a kukucs játék.Ja,és a címkék rajta!!!!....na az én fiam első számú kedvence lennél! a sok mütyürke rajta...mennnyei.

    VálaszTörlés
  2. Na, látod, fényes bizonyíték, hogy járok hozzád és még meg is jegyzem, hogy mit olvasok... Na, de hogy hol is? Mindent azért már nem lehet..., így 40 felé. :))
    Köszi a dícséretet, jól esik, ma úgy is nagyon rossz napom volt!!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem Piribabát nehéz utánozni:-) A cimkés rongyit pedig nálam láttad, Vercsinek készítettem. Persze én is Mamazonnál láttam:-)

    VálaszTörlés
  4. Biztos láttam nálad is, de a fórumon is többen mutatták, nem?
    Hogy állsz Piribaba utódjával?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, nálam is tervben van egy Nimródnak. Elárulnád, hogy azokat a mintás szalagokat hol vetted?

    VálaszTörlés
  6. Szömörce! Köszi a dicsértetet. A szalagokat egy kreatív boltban vettem a Sugárban.

    VálaszTörlés
  7. nagyon édes lett ez a kendő, fel is keltette a fantáziámat, bár lehet, hogy mire időm lenne rá megvarrni, már nem hozná tűzbe a 8 hónapos keresztfiamat, de ki tudja? :)

    örülök, hogy rátaláltál a blogomra, mert így én is idejutottam, és ha nem probléma, akkor azt hiszem, állandó "kukkolód" leszek :D

    üdv: Baboo

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails