2008. július 17., csütörtök

Szalaghímzés tanfolyam

Tegnap, mint már írtam, szalag hímzés tanfolyamon voltam a Mesében. Katika ismét tündér volt, nagyon kedvesen magyarázott, segített.
Fantasztikus dolgokat lehet kihozni ebből a hímzés fajtából és szerintem nagyon jól kombinálható más hímzés-varrás fajtákkal. Az én munkadarabom még nem érett meg rá, hogy megmutassam, de ha kész lesz, úgysem fogom tudni megállni... :-)
Tettem fel több képet is a képtáramba, próbáltam jó képeket készíteni, hogy tanulni lehessen belőle.



Na, de, ha már ott jártam a Meseboltban, naná, hogy nem bírtam megállni egy kis vásárlás nélkül. Ezek a cérnák, tapasztalatból mondom, fantasztikusak. Nagyon jó velük varrni, akár kézzel, akár géppel!



Ma elutazunk Édesanyámékhoz Pélpuszta citybe.
Pélpuszta 17 km-re van Siófoktól, tulajdonképpen csak az találja meg, aki nagyon keresi, olyan pici település. Maga a megtestesült vidéki élet, nénik a padon az utcán, Béla bácsi támasztja kaput és kedvesen beszélget az arra járókkal, a kis közért (az egyetlen!) délben bezár, busz csak napjában kétszer jön, cserébe a traktorokra ébredünk 5-kor. Napjában több kereskedő cég árulja kocsiról termékeit, vehetünk dinnyét, fagyit, cukrász sütiket, zöldségeket, mirelit árut, csak időben kell futni, ha dudálnak. Az ott lakók már a duda szó hangjából tudják, hogy mikor ki érkezik...
Édesanyámék pár éve vették itt a házukat, Pestről költöztek le a béke-szigetére. Mi, gyerekek (3) és az unokák (3) nagyon nehezen fogadtuk el, de mindig arra gondoltunk és gondolunk, hogy az Ő életük és ha ez jobb nekik, akkor megérdemlik a boldogságot, mi pedig leutazgatunk hozzájuk, amikor tehetjük vagy ők jönnek, ha már nagyon hiányzunk :-). Van, hogy az udvaruk, mint egy jó parkoló, megtelik kocsikkal (3-4) és a kis olaszos temperamentumú családunktól zajos Pélpuszta.
Na, ha mi elindulunk, az nem kis mutatvány. Nem tudom ki, hogy van vele, de mi visszük a fél házat...
Ruhák, lábbelik felkészülve minden eshetőségre, játékok, könyvek, a tengerimalacaink, a kreatív valamim (anélkül egy lépést sem!!), ásványvizek, fél hűtő, mobilok, fényképező és ezek töltői, és még ezer apróság, ami egyesével nem sok, de együtt már komoly táskákat tesz ki...
Már alig várom az ott ébredéseket, amikor Anyucihoz bújhatok, kikóvályoghatunk a konyhába kávét főzni, kevergetjük, hűtjük a reggeli indító folyadékunkat, megbeszéljük ki, mit álmodott, eltervezzük a napot, a cicákat engedjük ki-be a lakásba(ból), na azért a kutya (Szepi vagy Vitéz, - attól függően épp kihívja, de - hallgat mindkettőre, öreg skótjuhász, akinek hol melege van, hol fázik, amúgy meg minden hangos zajtól irtóra meg tud ijedni és nagyon szeretjük) sincs kizárva a családi életből...
Szóval, amíg ott vagyunk kicsit lelassul a világ forgása, feltöltődünk és ha letelt a szabink, akkor újult erővel tudunk - főleg a férjem - újra pörögni, rohanni...

Kívánok Mindenkinek Szép napot!

9 megjegyzés:

  1. Végre olvashatunk Téged is !
    A szalaghimzést megtanulod hamar,
    nem nagy dolog.
    Köszönöm, hogy szerepelek a névsorban.

    VálaszTörlés
  2. Szia.Köszönöm hogy bekukkantottál hozzám,gyere gyakran.Amúgy ismerős a helyzet,csak az a baj,hogy nagyon gyorsan elrepül az idő.

    VálaszTörlés
  3. Ó,ezt olyan szépen leírtad és olyan jó volt olvasni és úgy irigyellek,hogy élnek még a szüleid és ilyen Béke-szigetén.Jól tették!!! Ott biztosan lesz egy jóbarát és szomszéd,aki rájuknéz,ha valami gond adódik.Mintha a Váratlan utazást olvastam volna!:))))

    VálaszTörlés
  4. Kellemes időtöltést és csodás pihenést Nektek! Sokat gondolok Rád, Rátok! És nem is gondoltam volna, hogy ilyen szépen is lehet írni arról, ami körbevesz. És már rtem, mi lehet olyan csoda számotokra a "Cityben"! :-)
    Puszi: Nofika

    VálaszTörlés
  5. De jó nektek! HA hazamegyünk,akkor mi is hasonlóan felpakolunk (Szeleburdi Család), és a reggeli kávézéás is ismerős. :-)

    VálaszTörlés
  6. meglepetés:
    http://szkrep.blogspot.com/2008/07/kreativ-blogger.html

    VálaszTörlés
  7. Na hogy megy a szalagozás ?
    benézhetnél hozzám !

    VálaszTörlés
  8. Jaj, de jó, hogy ilyen sokan benéztetek hozzám! Mi ma értünk haza a nyaralásnak csúfolt balatoni cidriből! Erről majd írok még! :)
    Zsuzsi! Meghatottál! Köszönöm, igyekszek rászolgálni a bizalmadra!

    VálaszTörlés
  9. Ha kipihented a nyaralás fáradalmait
    és mazsolázol a blogokban, nálam is van ám meglepid !

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails