2008. július 28., hétfő

Szalaghímzés, "nyaralás" és még sok minden...

Tegnap megérkeztünk a pélpusztai télből, nem vicc, be kellett gyújtani a cserépkályhába, 16 fok volt a szobában, az összes meleg holmi rajtunk volt és úgy cidriztünk.
A hideggel még meg békéltünk volna, de az állandó eső már sokat rontott a hangulatunkon...

Na de, a férjem úgy kipihente magát, hogy csak na! A lánykánkat megtanítottuk rabló-römizni kocka römivel, hadd ne mondjam, amikor már jól belejött ronggyá vert... Nem hiába, szűz kéz...
Másik nagy kedvenc játékunk a Cartino nevezetű játék, ami kombinálja a táblás játékot a kártyával, logika és némi szerencse... maga a tökély számunkra! :)

Amikor bár belepistultunk a sok játékba, akkor, ki dvd-zett, ki olvasott, én pedig elvonultam varrogatni.

Hát ez a szalaghímzés egy élmény, igaz kell hozzá némi speciális segéd eszköz. Néha meggyűlt a bajom a tű áthúzásával, de megoldottam. Még régebben vettem egy szilikon kör lapocskát, amivel jól megtudtam ragadni a tűt. A szalaghímzés könyv - ami isteni egyébként- nagyon egyszerű praktikát javasol erre a célra, egy eldurrant lufi is igen jó szolgálatot tesz (éljen az újra hasznosítás!)

Tehát, a szalagos virágaim:


Csendélet



Szívecske

Hímzett-szövött kisvirág

Ő pedig, a kakukk tojás, egy japán könyvből néztem ki.



Mielőtt indultunk volna erre az ominózus nyaralásra, csengettek, a postás hozott újabb csomagot Zsuzsától. Ismétgyönyörű anyagok voltak benne többek közt hímző vászon is. Na, már megint
megijedtem, mert sajnos, nem vagyok egy termékeny alkotó, lassan álmodom meg az újabb műveket és aztán állok neki csak elkészíteni, na de most határidő van, kérem!

Na, nem baj, felkötöm a felkötni valót és megpróbálok olyan dolgokat varrni, amivel van esélyem örömet szerezni... bár, ahogy elnézem az előttem járok műveit magasra van téve a léc!

Íme, az anyagok:




Egy kis útiajánlat országjáróknak:

Nagy szomorúságunkban, hogy ilyen hideg van, elmentünk étterembe vacsizni. Lajoskomárom, ami Pélpusztától kb. 10 km-re van, egy nagyon szép kis falu, szép kis (nem is olyan kicsi) házakkal, gondozott előkertekkel és egy isteni kis étteremmel, ami mellesleg a most divatos PUB megnevezéssel is dicsekedhet.







A neve nem túl hangzatos: ERESZ pub és étterem






Ide belépni, maga az időutazás! Nagyon tetszett, rengeteg kis és nagy ötlettel (harmonizál a terítő, a szalvéta, a székek kárpítja; az asztalokon élő, friss orchidea, gyertya, gyerekeknek játszó, rajzoló kuckó, foglalkoztató füzetekkel, színes ceruzával, kényelmes kuckós sarok fotelekkel, a pub részben nagy lapos TV a falon, ha esetleg meccset vagy most aktuálisan Olimpiát szeretne nézni a kedves vendég) és ami egy étterem esetén nem elhanyagolható klassz étlappal. A konyha, ami a lényeg egy étterem esetén: gyorsan, igen finom ételekkel rukkol elő.

Az áraik abszolút elfogadhatóak , aki erre jár, ne hagyja ki, ha finomat akar enni és jól akarja érezni magát!


Mára ennyit, holnap megint utazok Pélpusztára, Kislányomhoz, Anyukámhoz és a Keresztfiamhoz, legközelebb pénteken leszek gép közelben, kívánok mindenkinek szép napot és hetet!

5 megjegyzés:

  1. szépeket szalagoztál, jegyzem meg csöndesen, kútfőböl én visszafelé tartva fogom a tűt, és nagyon jól
    prosperál.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mmama,hogy kell érteni a visszafelé tartást? Már amikor hímezel? Nekem a fő gondom a tű átszúrásával akkor van, amikor rögzítem a tűbe a szalagot, akkor is főleg a szatén szalagnál, az organza nagyon rendesen viselkedik nem akadékoskodik! :)
    Várom válaszod, szeretnék tanulni Tőled!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek lettek! Egyszer én is szeretném megtanulni (de addig még annyi minden mást is...:)

    VálaszTörlés
  4. a szalagos képeid nagyon jók lettek...én is most kóstolgatom ezt a technikát...te melyik könyvből dolgozol?

    VálaszTörlés
  5. Köszi a dícsérő szavakat!
    Ezek a képek még a tanfolyami útmutatás után készültek, de megvettem a "Szalghímzés abécéje" című könyvet, ami szerintem tényleg alapmű, annak, aki meg akarja tanulni ezt a hímzést, sok okosság, trükk és ötlet van benne.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails