2011. október 17., hétfő

Alkotónap újra gondolva

Bő egy hete, 8.-án Colette pesti alkotónapján voltam, ahol egy helyes sok cippes-zsebes táskát tanultunk.
Tetszett már akkor is, amikor Colette alkotónapot meghirdető posztját olvastam. Hiába, na! Mit tagadjam minden érdekel, ami táska!
3 hasonló, de mégis kicsit más-más fazon közül választhattunk. Én ilyenkor szeretem a legösszetettebb verziót választani, hisz, ha az megy, akkor már a többi is fog..., nem?
Jó volt találkozni újból a "kemény mag"-gal! Úgy találkozunk most már, mint ha csak 1 hete váltunk volna el, és nem pl.  fél éve. Ez is az alkotónapok különbsége más tanfolyamokhoz képest. A másik különbség, hogy Colette mindig meglep bennünket egy kis ajándékkal, amit mindig nagy örömmel fogadunk (Köszi, Colette!!) Rövid dumcsikázás után neki estünk a táska varrásnak, ami először is egy rakat négyzet szabásával kezdődött, majd azok vetex-szel történő felvasalással folytatódott. Utána jött a trükk, a zsebek bevarrása.
Egész jól haladtam, majdnem készen hoztam haza a "művemet". Már csak a vállpánt megvarrása és a bélés aljának  az összevarrása volt hátra.
Itthon aztán, nézegettem, nézegettem, de nem tudtam megbékélni a táskámmal, nem tetszettek az arányok. Újra gondoltam, átvariáltam. Fekete fület lecseréltem bordós színűre. Megszüntettem a vállpánt beakasztásához kellő fülecskét, így most  csak kézben lehet vinni, és rövidebbre (alacsonyabbra) vettem a táskát kb. 8 cm-rel, így arányosabb lett a végeredmény.
Néhány részlet a táskából: szép megoldású talpa, 2 mágnessel történő záródás és maga a cippes zsebek
Annyira megtetszett ez a bordós szín, hogy teljesen megihletett. Ezért készült ebben a színvilágban egy neszi, egy gyógyszertartó, egy szemüvegtok és kulcstartódísz.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett a táskád, és a többi kiegészítő is!!

    VálaszTörlés
  2. Mindig megtalálod a végső megoldást:-)... és ez tetszik, hogy addig keresed, míg meg nem leled!
    Hiányoztál tegnap az "erős magból"!
    Puszi, ha tudsz legközelebb, nov 26.
    adventi készülődésre várunk!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails