2011. január 24., hétfő

...és újra kisüt a nap

Igaz, hogy Zsuzsikám névnapja még csöppet odébb van, de nem bírtam magammal és oda adtam neki, amit varrtam neki, hogy tudja használni mihamarabb.
Igazság szerint magát a borítót megbeszéltük még decemberben, de minden egyéb részlet már meglepi volt.
Zsuzsikám tisztán hozza horoszkópját, az ikreket. Kicsit szinte tudathasadásosan két ember lakik benne. Egy nagyon komoly, nagyon felelősségteljes (talán túlságosan is az) felnőtt és egy gyermeki, kedves, vicces kis emberke.
Mostanában nagyon sok gond nyomasztja a vállát, aminek a megoldásában csak a lelki támogatásunkat élvezheti, de segíteni ténylegesen nem tudunk neki. Ezért gondoltam, hogy viszek neki az életébe egy kis vidámságot.
Számomra az égen a szivárvány mindig vidámságot, a reményt jelenti. Szeretem nézni, gyönyörködni benne. Gondoljatok bele. Mit is jelent? Esett az eső, ami lehet áldott vagy félelmetes, de már vége és újra süt a nap, az éltető nap. Felszáradnak az utak, meleg lesz újból. Minden megy tovább. Csak talán kicsit több vidámsággal. Hisz, ha felnézünk az égre, láthatjuk ezt a csodálatos égi tüneményt és kivételezettnek érezhetjük magunkat, amiért ebben a ritka látványban van részünk. Ezt érzem akkor is, amikor Zsuzsikámra gondolok, büszke vagyok rá és örülök, hogy Ő az én testvérem, a kishúgom.
Ezért varrtam neki ezt a borító elejére, hátha neki is örömöt hoz majd az életébe, de a REMÉNYT mindenképp.


Szóval, ez egy mappatartó.
Zsuzsinak nagyon sok iratot kell magával cipelnie nap, mint nap, ezért egy önhordós irattartót gondoltunk ki közösen még decemberben, és mint írtam fent, minden más rám lett bízva.
A részletek:
A pihe-puha tapintású, de masszív fülek felvarrását kis jojókkal takartam el, a képet rózsaszín keretbe foglaltam, és a felső csíkot még meg is hajtogattam, ami ad neki még egy kis játékosságot, természetesen a gyöngyök most sem maradhattak el.
A tartó hátulját egyszerű, szabadgépi tűzéssel erősítettem, dekoráltam meg, de cserébe karakteres rózsaszínnel.


Hogy stabilan benne maradjanak a papírok, saját anyagából készített megkötőt kapott a mappa, a megkötő végére egy kis rózsaszín golyó került, szintén saját anyagából.

Kiterítve, színoldalról:


Kiterítve, a belső oldal felől, még üresen:


Igyekeztem sok kis cuki részletet beledolgozni mindenfelé, hogy mindig legyen mit felfedezni rajta, például ezt a szívecskét, amit alábéleltem, körbe tűztem, és a virágok közepébe apró kis francia csomókat varrtam.


A dosszié önhordó jellege miatt gondoskodni akartam arról is, hogy semmi se pottyanhasson ki a dossziéból, ahogy Zsuzsikám lóbálja azt, ezért kapott mindkét oldal belül egy-egy takarót, ami, ha szorosan beköti a mappát, akkor a helyén tart egyrészt lefűzőtasakba tasakba tett papírokat, másrészt a jobb oldali zsebekbe rakott apróságokat.


Belülről, mappával együtt:


Használd sokáig Zsuzsikám, hozzon életedbe sok szép, vidám napot!! Nagyon szeretlek!!!!

13 megjegyzés:

  1. Ez profi munka, kérem! Isten éltesse Zsuzsit most is és majd akkor is!:)

    VálaszTörlés
  2. Jó megoldás, hogy ne szóródjon szétt a sok cucc:-)))

    VálaszTörlés
  3. CSak ámultam és bámultam, hogy mennyi finomság, mennyi apró szépség került ebbe a táskába. Tényleg látszik rajta, hogy szívvel-lélekkel készítetted! Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett! Nem csak praktikus, hanem elegáns és nőies.
    Használja Zsuzsi jó egészséggel és minden jót Neki!

    VálaszTörlés
  5. De jó látni, érezni,tudni, hogy szeretitek egymást.Nagy dolog ez a mai világban.Ügyes vagy Erikám!:))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm az elismerést! Mi tagadás, mostani lelkiállapotomban különösen jól esik!

    VálaszTörlés
  7. Hát ez kérem egy remekmű! Neked is gratulálok és lányodnak is. :)

    VálaszTörlés
  8. Csodás ajándék ez egy csodás testvértől. minden kis részében látszik, sőt érződik a szeretet, amit ti még nem is láthattatok, tapinthattatok. Csak mesélni lehetne róla.

    Köszönöm!

    a Hugica

    Ui.: Ja, és nem is lóbálom! :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű munka!!!
    Nézz be hozzám, vár rád egy meglepetés!
    http://hegemony77.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  10. Fantasztikus. :) Gondolom, hogy nagy örömet szereztél!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails