2010. május 16., vasárnap

Mit is mondhatnék...

...lassan egy hónapja, hogy nem írtam, sokan szóvá tették, még olyanok is, akiktől nem is vártam, hogy feltűnik neki...
Mi tagadás jól esik.
Sajnos varrni nem tudok, mert mindig van valami, ami elviszi az eszem másfelé.
Például járni tanulok. Újra.
Családunkban végig söpört egy új irányzat, az egészséges lábbelikkel a középpontban. Hugicám párja, Zsolti nagyon vigyáz az egészségére és minket szép lassan nevel példamutatásával. Ő szinte egész nap MBT vagy Ryn cipőjében "billeg"-egyensúlyozik immár lassan fél éve és ez meg is látszik a járásán, testtartásán.
Anyuci az egyik alkalommal, amikor fenn járt Pesten, boldog tulajdonosa lett egy MBT szandinak Zsuzsi jó voltjából, azóta sokkal kevesebbet fáj a térde, bokája, gerince. Van nap, amikor nem kell fájdalomcsillapítót be vennie, amit egyébként már kb. másfél éve szed.
Nem tudom ki mennyit tud az MBT-k különlegességéről, de a lényeg az instabilitásról szól, ami által akár járás, akár állás közben folyamatosan dolgoznak a kis izmok, amik a mai cipők és egyenletes talajoknak köszönhetően lassan teljesen elsatnyulnak, ezáltal a lábunk is szépen csendben, majd egyre fájdalmasabban tönkre megy. Egyre jobban izgatta az én fantáziámat is ez az anti-cipő, hát egyre lelkesebben olvastam utána. Míg a párom azt mondta, hogy "na jó!", így Zsolti elvitt egy ilyen boltba, csak épp nem az MBT, hanem Ryn szakboltba. Neki van mindkét márkából 1-1 lábbelije és tapasztalata alapján a Ryn a strapabíróbb és kevésbé kényes. Kevésbé kényes, már ami a cipő talpszerkezetét illeti.
Így lettem boldog tulajdonosa egy ilyennek. (ajánlom a bolt teljes weblapját áttanulmányozni, sok érdekes információ van rajta!) Na, most azóta, szűk 2 hete itthon gyakorlom a járást benne, mert kérem szépen, az nem olyan egyszerű. Határozottan nem. Először is kifejezetten sarokra kell lépni és szépen végig gördülni az egész talpon. Ez egész kézenfekvőnek tűnik és normál esetben így is teszünk, legalábbis ha a cipőnk nem akadályozna ebben, ezt tennénk.... Na, de!! Ennek a gömbölyű talpformájából adódóan már nem is annyira ösztönös ez a mozdulat sor, azt vettem észre az első napokban, hogy settenkedek, lábujjhegyen lopakodok. Pénteken ebben vasaltam. Na, az volt ám a kihívás. Laza két óra álldogálás, imbolygás, pozicionálás, lett is izomlázam. De ez az izomláz jó. Majd, ha már többet használhatom és már élesbe, utcai használatba is kimerészkedek vele, beszámolok a személyes tapasztalataimról.
Aztán a tegnapi napomat sem lehet mindennaposnak nevezni.
Ötye járat volt Bruck-ba. Anyuci, Zsuzsi és én hajnalban "lóra" kaptunk és megláttuk osztrák sógorékat. Utunk több célú volt, de, ami az én esetemben és talán Nektek is érdekes lehet, az az, hogy Bruckban van egy Textil-Müller áruház. Ez egy textil diszkont áruház. Semmi csili-vili, viszont rengeteg textil és egyéb kütyü: szalag, csipke, gomb...
Néhány ár ízelítőül. Műbőrök/textilbőrök: 3-5 euró/m. Filcek: 3 euró/m, egyéb textilek 1-2 euró/m, műszőrmék: 5-7 euró/m. A cipzárak nem voltak túl jó árban. A gombok ára számomra rejtély volt. Valami betűkódjuk volt, de nem tudtam megfejteni, végül nem is vettem túl sok gombot, összesen 5(!) db-ot. Nem voltak most szép pamutvásznak, PW-s vásznak nem dübörögtek, nálunk pl. a Hunyadis fiúknál sokkal szebb és több PW. anyag van. Viszont rengeteg kordbársonyuk volt, rengeteg lenvásznuk, rengeteg organzájuk. Általában ezek ára 1-2 euró közt volt.
Én a műbőrökkel voltam leginkább elfoglalva, annyira szépek voltak. Próbáltam lefényképezni őket, de hát ez nem volt egyszerű és éppenséggel sikeres hadművelet sem. De azért megmutatom.
A bal felső kép színe sokkal szebb az életben, kissé lilás az alapszíne, a jobb oldali pedig inkább fekete, mint barna, a piros lett a leg szín hűbb kép.
Nem voltak túl aprólékosak az eladók. Odacipeltük az anyag végeket a pulthoz, kézzel-lábbal elmutogattam, hogy komoly 0,5 méter kérek kettőből, a harmadikból pedig 1 métert. Erre sacc/kb. lemérték és nyissz már vágták is. Itthon lemértük. A fél méterekből 80-90 cm lettek, a méterből pedig 1,40. Ez volt ám jó bolt. Nekem. Mert, hogy fél és egy métert számoltak. :)))) Összességében több aprósággal együtt összesen 9 eurót költöttem, ami számomra is maga volt a döbbenet. :)
Szóval, ha jártok Bruck környékén, ne hagyjátok ki, mert megéri benézni, de szánjatok rá legalább 2-3 órát.
Az áruházat a helyi Merkur üzlet mellett találjátok, azt mindenki el tudja magyarázni merre van...
Dorkám készül az évvégi nagy vizsgájára zongorából. Csütörtökön volt a házi vizsgája. Sajnos nem tudtam elmenni egyéb okok miatt, de itthon még megtudtam hallgatni a gyakorlását, bemelegítését. A szívem remegett a gyönyörűségtől, olyan szépen játszott. Majd alkalom adtán felvesszük videóra és megmutatom.
Aztán este felhívtam Anikó nénit, a zongora tanárt, kérdeztem hogy ment Dorkámnak az előadás. Hát ilyet is ritkán mond Anikó néni, főleg mostanában, azt hogy: nagyon szép muzsikált a kislányom. És ezt hallgassátok meg!! A Bach menüettje maga volt a CSODA, a GYÖNYÖR!!! Ilyet mondott Anikó néni!! Ilyet még soha nem mondott, mindig volt valami kis hiba, valami kis javítani való, vagy épp, legjobb esetben: "ez egész jó volt!"
És ezt akarja abba hagyni az én nagylányom :((
Jaj, jaj, hogy lehetne rávenni az ellenkezőjére, hiszen zenét, muzsikát csak szívből, belülről lehet igazán szépen játszani...
Lulukám lassan 10 hónapos lesz, átlépte a bűvös 3 kg-ot, egy bájos, kedves, szófogadó kis csibész. Meg volt az első teljes fodrászkodásunk, nagyon nagylányosi lett!!
Minden nap megyünk vele sétálni, időnként a helyi tavat is meglátogatjuk.
***************************
Volna egy nagy kérésem! Akinek eszébe jut, küldjön nekem sok energiát, erőt május 25.-én. Szükségem lesz rá, de erről majd csak akkor szeretnék írni, ha már túl vagyok rajta...

5 megjegyzés:

 1. Szia Ercsi!
  Tényleg régen írtál, amikor tehettem, ugyan én is ritkábban mostanság, benéztem a blogodba, de sajnálattal vettem tudomásul, hogy semmit nem írtál, te sem. :(
  Most bőven bepótoltad, de a közösről nem írtál, talán te sem tudtál elmenni :(

  Dorkának sok sikert a fellépéshez, remélem meggondolja magát :)és folytatja a zongorát, kár lenne az Őstehetségét elveszíteni!!
  Billegős cipő már nekem is rég óta mozgatja a fantáziámat, csak az ára :( majd csacsogjunk róla bővebben, hamarosan vége a sulinak, talán lesz egy kis időnk egymásra:)
  Csuda helyes pofija lett Lulukának, kis igazi huncutka.

  Remélem sikerül a 25-éd, és utána beszámolsz a nagy titokról!
  Puszi M.

  VálaszTörlés
 2. Drága Ercsi!

  Annyira jó hogy írtál! Hiányoztál nagyon! :o)

  Sok-sok energiát szeretnék küldeni Neked! Rengeteg kitartást, és erőt kívánok szívednek, lelkednek!

  Puszi!

  VálaszTörlés
 3. Jaj, Erika! Úgy megijedtem, amikor azt írtad, hogy újra járni tanulsz! Hát ez nem volt szép dolog tőled, a szívbajt hoztad rám! :)
  Nagyon drukkolok, hogy Dorka meggondolja magát! Sok-sok puszit és pozitív energiát küldök neked! :)

  VálaszTörlés
 4. Igen, ez a járni tanulás kicsit ijesztő volt, de mivel Pálom is "járt már ilyen cipőben", hát sejtettem mi a turpisság. A Ryn-t nem ismerjük, de az tény, hogy az MBT egy évig dalolt. Most szereldében van, teljes talpcserén. Cca. 19000 Ft lesz a vége. :(
  A hezitálóknak meg javaslom kipróbálni a Scholl-t, nekik is van már gördülő talpas topánjuk, és épp a feléért, mint a másik két említett.
  Luluka jó nagy kislány lett! Csipi összesen 2,1 kg lett, már marad is ebben a súlyban.

  VálaszTörlés
 5. És vezetni tudsz benne ?
  Mert én magassarkúban sem :(
  Energia megy abból sok van :))
  Gratula Dorkának/hoz !

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails