2009. november 25., szerda

Játék mustra

Arra gondoltam, hogy megosztom veletek egy-egy társasjátékunk leírását, mintegy segítséget nyújtva, ha ott álldigálsz a játék bolt polcai előtt és tökre nem tudod, melyik játékot válaszd csemetédnek. Nagyon sok játékgyártó cég igen csekély információt ír a dobozra a játék lényegét tekintve, ezáltal halvány sejtelme sincs a leendő vevőnek mit is várjon a játéktól... Én is így jártam nyáron, közeledett a férjem szülinapja, a fő ajándékát addigra már megkapta, de nem lehet - felőle lehet, csak én nem tudom elképzelni -, hogy üres kézzel járuljak elé a nagy napon. Épp nyaraltunk, így időnk, mint a tenger...Nagyon szeretünk közösen játszani esténként, vagy hétvégén. Sokat társasozunk, végre Dorka is belenőtt abba a korosztályba, hogy már lehet kicsit rafkósabb, izgibb játékokkal játszanunk. (Mikor kicsi volt, akkor is sokat játszottunk, akkor nekünk az élvezetet az jelentette, hogy láttuk Dorka örömét.) Így egy játékboltba vettem az irányt és hosszas kínlódás után ezt a játékot választottam. Szerepet játszott a gyártó neve és az ár a választásomban.
A Piatnik szerintem kártyajátékokban nagyon "ott" van! Szerencsénk volt, nem csalódtunk. (De volt már úgy, hogy pórul jártunk és belefutottunk nagyon unalmas vagy túl bonyolult játékba.)
Szívből ajánlom
jelenlegi favoritunkat:

Ez egy nagyon változatos kártyajáték. A játékban szerepet játszik a szerencse, de sokkal többet a logika, a taktika és akár játék közben a  taktika váltás. Nyár óta minden héten játszottunk eddig vele és még nem tudtuk megunni. Ritka példája ez a játék annak, hogy lehet jót játszani vele ketten is, de többen is.
Tehát a leírás:




Jelenleg kb. 2.500-3.000,- körül van az ára, ami szerintem nagyon kedvező.
Ha lesz rá igény, több játékot is bemutatok, de megmutatom az elrettentő példáinkat is.

8 megjegyzés:

  1. Személy szerint én nagyon kíváncsi vagyok a többire is! Főleg az elrettentő példákra:) Az én abszolút kedvenceim a Carcassonne és a Bonanza.

    VálaszTörlés
  2. Ez milyen jó ötlet!
    Mondjuk nálunk már Dunát lehet fakasztani a társasjátékokkal és megfogadtuk, hogy most már nem és soha többé. De azért Levinek még bevállaltunk egy baromi drágát:S:)
    Szóval izgatottan várom a többit!
    Nálunk egyébként mostanában a Catan a favorit, az én személyes kedvencem pedig a Candamir.

    VálaszTörlés
  3. Akarom mondani, Dunát lehetne rekeszteni:)

    VálaszTörlés
  4. Én várom! Ugyan még Boti kicsi ehhez, de már most gyűjtöm az ötleteket, köszi:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy leírtad, hihetetlen, de épp mielőtt ideültem a géphez, azon gondolkodtam, milyen társast vegyek a fiúknak, mert ez már szinte hagyománnyá vált, könyv és társas nélkül nincs karácsony :-)
    Engem is érdekelne esetleg más is.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de jó ötlet! Várom az elrettentő példákat is! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagy probléma volt nekünk is, hogy nem lehetett belekukucskálni a dobozokba, de most már ismerünk egy helyet, ahol játszóház van a boltban és mindent ki lehet próbálni. Nagyon segítőkészek , elmagyarázzák a játékszabályokat nem nekünk kell kibogarászni, leülnek játszani velünk és a gyerekek korának és habitusának megfelelő játékokat ajánlanak.
    www.játékforrás. hu

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon jó ötlet! Nálunk is minden évben kerül társasjáték a fa alá... :o) Évek óta még mindig a Rizikó a nagy kedvencünk! :o))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails