2009. június 13., szombat

Megnyugodtam, mert...

Megérkezett csütörtök este a kislányunk Ópusztaszerről.
Koszosan, maszatosan, tele élményekkel borult a nyakunkba a vasútállomáson.
Haza felé indultunk és a lányunk elkezdett mesélni. Mesélt vacsora közben, zuhanyzás közben, az esti puszi közben aztán másnap reggel ágyazás közben, az úton a suli felé.
Eleinte csak szépet és jót mesélt, másnapra kerültek sorra a kellemetlenebb élmények, mikor ki hogy nézett rá, hogy szólt hozzá. Egyem az érzékeny lelkét... kinövi ezt valaha?
Mutatok egy-két képet Ópusztaszerről egy gyerek szemével (több kép itt)

Közelről látta ezt a szép, nagy szürke marhát...

Emlékparkban...

PanoptikumbanPapírmerítő műhelyben

Fazekas műhelyben

korabeli tanórán
(igen, Ő egy élő ember, nem viaszból van!)

Lovasbemutató
(Bal oldalt az a helyes, mosolygós, vörös hajú nő Dorka osztályfőnöke)

Dorka és az osztálya
(Dorka bal oldalt áll zöld nadrágban)

Ma nagy nap volt, mert elmentünk fodrászhoz, Dorka már régóta szeretett volna változtatni frizuráján, mert nem nagyon tudott önállóan bánni a nagy loboncával. Csak vártuk, hogy vége legyen a sulinak és ezzel is megünnepeljük a nyári szünet kitörtét.
Hiába mennek még hétfőn suliba én már kikiáltottam a nyári szünetet... :)

Nyárra elterveztük, hogy kipróbálunk egy-pár kreatív dolgot Dorkával, illetve, amit már én tudok megpróbálom megtanítani rá:
süthető gyurma, zsugorka, peddignád fonás, és még más is, csak most nem jut eszembe (tiszta szerencse, hogy szedem a halolaj kapszulát, legalább ez a három az eszembe jutott :)) )
Na, most nem sokára megyünk a Kispesti-retro rendezvényre, lesz Fenyő Miki, Old boys és még sokan mások. Megyünk megmutatjuk Dorkának mire táncolt a zanya és a zapa mikor még fiatal volt és bohó! :))

7 megjegyzés:

 1. Jaj Erika! Úgy irigyellek Dorka miatt. Szép is, okos is, és érdeklődő is. Na jó, nekem is van hasonlóm fiúban, de azért lányban is annyira szerettem volna. Meg tudod ez a kirándulás, amiről ő csak mesélt, csak mesélt... Én még azóta sem hallottam ám semmi érdekeset. :(

  VálaszTörlés
 2. Örülök Dorka élményeinek! Képzeld, szeptembertől ötödikes ofő leszek! Elég izgi! Majd írj sokat Dorkáék osztályáról, hogy tudjak ötleteket meríteni! :)

  VálaszTörlés
 3. Jaj, ez a lány egyre szebb lesz!!!:))) Nagyon jól áll neki az új frizura.
  És az, hogy mesél, hát fantasztikus: én soha semmit nem tudok, esetleg csak hetekkel később:(

  Adél! Nem lesz könnyű dolgod! Ha csak a fiam osztályából indulok ki...:)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó pillanatokat örökített meg Dorka, a kirándulásról! Elhiszem, hogy élmény volt elég, és csak csacsogta...és csacsogta...ez nekem ismerős, csak "kicsiben"!

  Érezzétek jól magatokat és bulizzatok és ropjátok hajnalig! :o)

  VálaszTörlés
 5. Szia Era! Mi is kint voltunk a Retron, kár, hogy nem találkoztunk, persze abban a nagy tömegben, nem csoda. Nem is beszépve a sok táncoslábú nagyszülőről, akik felidézték a 30 évvel ezelőtti fiatalságomat :)
  Ma is megyünk, ti jöttök?

  VálaszTörlés
 6. Éljen az omega3! Csak szedd a halolaj kapszulát! Szuper! Várandósan is szedtem és lám milyen okos, szép gyerekem van ;).

  Gyere játszani!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó lett Dorka frizurája!:)

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails