2009. június 9., kedd

"Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok"



Ez a jeligéje annak programnak, amin Dorka a múlt héten részt vett.
Az áprilisban tartott szülői értekezletre bejött két kedves hölgy és felajánlották szolgáltatásukat, mely egy felvilágosító program. (A program bővebb leírását itt találhatjátok.)
Az iskola oly annyira jónak találta a programot, hogy tanulási idő kedvezménnyel járult hozzá, mi pedig 1500,-/fő részvételi díjjal. Előre is azt gondoltam, hogy ennyit megér, ha pontosan, mégis a gyerek számára emlékezetesen, jól érthetően elmondják nekik mi miért történik velük és bennük.
Így utólag azt mondom, bőven megérte ez a lehetőség.
De akkor most részletesebben:
Úgy indult, hogy a gyerekek foglalkozása előtti délután tartottak nekünk egy "szülői estet" azért, hogy aztán majd "egy nyelven" tudjunk beszélni a lányunkkal. Érdekes volt látni, hogy a szülői esten tudtak olyat mondani, ami sokak számára újdonság volt :) Megmutatták, hogy a gyerekek mit fognak látni, hallani, csinálni, gyakorlatilag eljátszották teljes díszletben a másnapi eseményeket. Megkérdezték, hogy mi mit szeretnénk, meddig mehetnek el a magyarázásban a "hogy is készül a baba?" kérdésben. Kipirult arccal felhatalmaztuk őket, hogy ameddig csak szeretnék a gyerekek, ameddig kérdésük van. Nem vagyok prűd (legalábbis ezt gondolom magamról), de azért örültem, hogy nem nekem kell kitalálnom, hogy mit és hogyan mondjak róla. Pont eleget, se többet, se kevesebbet, mint amennyit egy 10-11 éves kislány igényel és be tud fogadni. (tudjátok, sokan mondtátok már itt-ott, hogy inkább csinálom, mint mondom?! :)) )
Amikor másnap haza jött Dorkám a suliból ragyogó pofival mesélt és mesélt, MINDENRŐL!! :)) Én meg csak bólogattam... mosolyogtam... bazsalyogtam... és néha én kérdezgettem tőle dolgokat, hátha tanulok tőle valami újat.
Édes volt, mert estére már érzett magán olyan testi tüneteket, ami nemi érésére utalhat. Imádom ezt a csajt!!!!!
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki érintve érzi magát ez ügyben.
Sajnos még csak lányoknak szóló program van, de gondolkodnak rajta, hogy a fiúknak szóló program jogot is megveszik.


Most egyébként zabszem szindrómában szenvedek, ugyanis ma utazott el Dorkám az osztályával Ópusztaszerre 3(!) napos kirándulásra.

Itt fognak aludni

Megnézik a Feszty-körképet, a Panoptikumot, echos szekéren lovasbemutatón vesznek részt, aztán még fognak majd lovagolni, íjászkodni, kenyeret sütni, nádsípot készíteni, kosarat fonni és egy korabeli tanórán is részt vesznek. Dorkám nehéz szívvel, de izgatottan szállt fel a vonatra, ez az első ilyen hosszú kirándulása.
Remélem jól sikerül majd!!! (Ópusztaszerről itt lehet találni sok-sok infót)

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó kezdeményezés, amiről írtál. Bizony-bizony nagyon is kellene a fiúknak is!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, hogy írsz nekem!! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails